Κορονοϊός: Οι 7 κανόνες της Νάπολι ενόψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα!

Η διοίκηση της Νάπολι έχει επιβάλλει... στρατιωτική πειθαρχία με συγκεκριμένους κανόνες πρόληψης στους παίκτες της ομάδας υπό τον φόβο του κορονοϊού, ενόψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Κορονοϊός: Οι 7 κανόνες της Νάπολι ενόψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα!

Η Ιταλία έχει παραλύσει εύλογα από την επιδημία του νέου κορονοϊού και παρ' όλο που το νότιο κομμάτι της χώρας δεν έχει επηρεαστεί σε καμία περίπτωση όσο ο βορράς, στη Νάπολι... προσέχουν για να έχουν.

Οι «παρτενοπέι» προετοιμάζονται μεν για τη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου, ωστόσο η καθημερινή ρουτίνα των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ με επικεφαλής τον Τζενάρο Γκατούζο μόνο συνηθισμένη δεν είναι.

Υπό τον φόβο του κορονοϊού, η διοίκηση της Νάπολι έχει επιβάλλει την τήρηση 7 προληπτικών μέτρων τα οποία τηρούνται με... θρησκευτική ευλάβεια από τους παίκτες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να προσβληθεί κάποιο από τα μέλη της ομάδας με το νέο ιό.

Διαβάστε αναλυτικά τους 7 κανόνες της Νάπολι, όπως τους παραθέτει η έγκυρη Gazzeta dello Sport:

  1. Μη φεύγετε από το σπίτι: Η Νάπολι συνιστά στους παίκτες της να μην απομακρύνονται από τις οικίες τους. Σπίτι-προπονητήριο και προπονητήριο-σπίτι! Δεν πρόκειται για απαγόρευση, ωστόσο η ομάδα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές να τηρούν αυτό τον κανόνα στο μέτρο του δυνατού.
  2. Μην πηγαίνετε σε εστιατόρια: Ναι, οι επισκέψεις σε εστιατόρια είναι απαγορευμένες! Στη Νάπολι ανησυχούν εύλογα για το φαγητό που θα σερβιριστεί, όπως και για τις επαφές με διάφορα άτομα σε δημόσιους χώρους.
  3. Προπονήσεις διάρκειας δύο ωρών μάξιμουμ: Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν γυμνάζει τους παίκτες του παραπάνω από δύο ώρες τη φορά. Πρόκειται για σύσταση του ιατρικού τιμ της Νάπολι και είναι ένας κανόνας που ακολουθείται αυστηρά.
  4. Μπάνιο μετά την προπόνηση σε μικρά γκρουπ: Μετά την προπόνηση των δύο ωρών, οι παίκτες κάνουν μπάνιο ανά γκρουπ, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.
  5. Ακύρωση του ομαδικού γεύματος μετά την προπόνηση: Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές συνήθειες της ομάδας έχει ακυρωθεί... μαχαίρι! Μετά τις προπονήσεις παίκτες και τεχνικό τιμ πήγαιναν στο εστιατόριο του προπονητικού κέντρου της Νάπολι για να γευματίσουν, ωστόσο αυτό έχει σταματήσει ελέω κορονοϊού.
  6. Αναχώρηση από το προπονητήριο το συντομότερο δυνατό: Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αποχωρήσουν από το προπονητήριο άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, προκειμένου να αποφευχθεί η παρατεταμένη παραμονή ατόμων στον ίδιο χώρο.
  7. Μίτινγκ... τέλος: Οι συναντήσεις παικτών, παραγόντων, μελών του τεχνικού τιμ κ.λπ. αποτελούν παρελθόν, σύμφωνα με τις συστάσεις της ιταλικής κυβέρνησης. Κάθε επαφή θα πρέπει να γίνεται είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω βίντεο και στη Νάπολι αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται ήδη!