Champions League: Ρεβάνς για τους «16» στην... σκιά του κορονοϊού

Κάτω από την... σκιά του κορονοϊού ετοιμάζονται να διεξαχθούν οι ρεβάνς των αγώνων που θα κρίνουν τα εισιτήρια της επόμενης φάσης του Champions League, με 4 αναμετρήσεις να διεξάγονται αυτή την εβδομάδα και οι υπόλοιπες 4 την επόμενη.

Champions League: Ρεβάνς για τους «16» στην... σκιά του κορονοϊού

Κάτω από την σκιά του φόβου που δημιουργεί στην Ευρώπη η εξάπλωση του κορονοϊού το Champions League επιστρέφει για να μοιράσει σήμερα (10/3) και αύριο (11/3) τα πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Τέσσερις αγώνες ρεβάνς αυτή την εβδομάδα και ισάριθμοι την ερχόμενη, είναι προγραμματισμένοι στην φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μόλις την Κυριακή (8/3), η UEFA ανακοίνωσε ότι οι παίκτες δεν θα ανταλλάξουν χειραψίες με τους αντιπάλους τους και τους διαιτητές των αγώνων, ως μέρος σχετικού πρωτόκολλου. Αυτό θα ισχύει για όλους τους αγώνες της UEFA και είναι σύμφωνο με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ελαχιστοποίηση της πιθανής μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι κεκλεισμένων των θυρών

Πίσω από κλειστές πόρτες, θα υποδεχθεί σήμερα (10/3, 22:00) η Βαλένθια την Αταλάντα, όπως έχουν ανακοινώσει οι Ισπανοί από την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ιδιαίτερα μιας και οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι (που βρίσκονται ήδη στην ισπανική πόλη), προέρχονται από μία περιοχή της Ιταλίας (Μπέργκαμο) που βρίσκεται σε καραντίνα.

Έτσι χωρίς τους φίλους της η Βαλένθια θα επιχειρήσει μία μεγάλη ανατροπή μετά την ήττα (4-1) στο Μιλάνο, αλλά ίσως το γκολ του Τσερίσεφ κάνει το βουνό που έχουν να ανέβουν οι Ισπανοί απέναντι στην «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, να φαίνεται μικρότερο. Η Αταλάντα έχει δώσει μόλις ένα παιχνίδι μετά από εκείνη τη νίκη της στις 19 Φεβρουαρίου, επικρατώντας 7-2 εκτός έδρας της Λέτσε.

Η αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Ντόρτμουντ θα διεξαχθεί την Τετάρτη (11/3, 22:00) και αυτή κεκλεισμένων των θυρών. Οι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν ηττηθεί (2-1) στο Ντόρτμουντ, από τα δύο γκολ του Χάαλαντ στις 18 Φεβρουαρίου.

Το αγγλικό ενδιαφέρον

Το βράδυ της Τρίτης (10/3) η Λειψία, μοναδική από τη τετράδα αγώνων αυτής της εβδομάδας, που κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας (1-0 της Τότεναμ), θα υποδεχθεί τους Λονδρέζους του Ζοσέ Μουρίνιο. Τα «σπιρούνια» έχουν νικήσει σε μόλις ένα από τα έξι τελευταία ματς τους στο Champions League (1 ισοπαλία και 4 ήττες).

Η προσοχή όμως και το ενδιαφέρον στρέφεται την Τετάρτη (11/3) στο «Anfield», όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, χωρίς τον 27χρονο τραυματία τερματοφύλακά της Άλισον Μπέκερ στην εστία της, θα υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, προκειμένου να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα (1-0) στο «Wanda Metropolitano» και να εξακολουθήσει την υπεράσπιση του τίτλου της. Σημαντική δίχως άλλο για τον Ντιέγκο Σιμεόνε η προσθήκη του Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος απουσίαζε από την αναμέτρηση της Μαδρίτης.

To πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς αυτής της εβδομάδας στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League:

Τρίτη 10/3

22:00 Βαλένθια - Αταλάντα (1-4)

22:00 Λειψία - Τότεναμ (1-0)

Τετάρτη 11/4

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ (1-2)

22:00 Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1)