Καλείται να απολογηθεί ο Μπουφόν στην UEFA

Η UEFA κάλεσε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε απολογία για την έντονη αντίδραση του και την απώθηση στον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ την στιγμή που ο Άγγλος ρέφερι σφύριζε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Καλείται να απολογηθεί ο Μπουφόν στην UEFA

Περίπου ένα μήνα μετά τον επεισοδιακό αγώνα μεταξύ Ρεάλ και Γιουβέντους, η UEFA κάλεσε τον Μπουφόν να δώσει εξηγήσεις για την απώθηση στον Μάικλ Όλιβερ.

Το σκορ βρισκόταν στο 0-3 και όδευε προς την παράταση μέχρι που ο Άγγλος ρέφερι πήρε την αμφισβητούμενη φάση του Βάσκεζ και Μπενατιά πάνω του. Ο Όλιβερ αποφάσισε να δώσει την εσχάτη των ποινών και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν πίστευε στα μάτια του βγαίνοντας εκτός εαυτού.

Αφού αρχικά έκανε έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του διαιτητή, ο διεθνής πορτιέρο τον έσπρωξε και στην συνέχεια αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 93'. Ο Μπουφόν δεν σταμάτησε εκεί καθώς μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους πραγματοποίησε προσβλητικές δηλώσεις εις βάρους του Άγγλου ρέφερι.

Η UEFA έκανε λόγο για παραβίαση γενικών αρχών συμπεριφοράς στην κλήση για απολογία του Μπουφόν. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 31 Μαΐου.

Αρκετά πιθανό μοιάζει το σενάριο να έχει παραιτηθεί μέχρι τότε ο 40χρονος Ιταλός αρχηγός των «μπιανκονέρι».