Champions League: Προβάδισμα για τους «8» η Λιόν και η Μάντσεστερ Σίτι! (highlights)

Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Champions League, μετά τις νίκες τους σε βάρος των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα.

Champions League: Προβάδισμα για τους «8» η Λιόν και η Μάντσεστερ Σίτι! (highlights)

ΛΙΟΝ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0

Η Γιουβέντους άγγιξε το 0-1 στο 4ο λεπτό, αλλά η λόμπα του Κριστιάνο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεζ. Στο 21' η Λιόν προειδοποίησε με το δοκάρι σε κεφαλιά του Εκαμπί και άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό. Έπειτα από προσπάθεια και σέντρα του Αουάρ ο Τουσάρ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στσέσνι.

Στο 69' η Γιουβέντους έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αλέξ Σάντρο έκανε τη σέντρα και ο Ντιμπάλα με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Λόπες. Επίσης, στο 84' ο Ντιμπάλα έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ιγκουαΐν δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΛΙΟΝ (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Ντενάγιερ, Μαρσέλο, Μαρτσάλ, Ντιμπουά (78' Τετέ), Τουσάρ, Αουάρ, Κορνέ (81' Άντερσεν), Εκαμπί (66' Τεριέ), Ντεμπελέ, Σοάρες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Πιάνιτς (62' Ράμσεϊ), Μπεντακούρ, Κουαδράδο, Ραμπιό (78' Μπερναντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιμπάλα (70' Ιγκουαϊν)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-2

Θριαμβεύτρια έφυγε από τη Μαδρίτη η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε της Ρεάλ και μάλιστα με σπουδαία ανατροπή, παίρνοντας αποφασιστικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία.

Οι «πολίτες» ήταν πιο επικίνδυνοι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, με τον Κουρτουά να κρατάει «όρθια» τη Ρεάλ με δύο καίριες επεμβάσεις σε κλασικές ευκαιρίες των Ζεσούς (21') και Μαχρέζ (57').

Κόντρα στη ροή του ματς, οι «μερένγκες» πήραν προβάδισμα, καθώς στο 60' ο Μόντριτς εκμεταλλεύθηκε το λάθος των Ρόντρι, Οταμέντι, η μπάλα κατέληξε στον Βινίσιους που απέφυγε τον Γουόκερ και με παράλληλα μπαλιά... σέρβιρε το γκολ στον επερχόμενο Ίσκο, που πλάσαρε ιδανικά τον Έντερσον για το 1-0.

Όμως η Σίτι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τη συνέχεια να της ανήκει ολοκληρωτικά. Στο 78' ο Ντε Μπρούινε με εκπληκτική προσπάθεια και σέντρα από αριστερά βρήκε τον Ζεσούς, ο οποίος νίκησε τον Ράμος στον αέρα και σκόραρε για το 1-1.

Στο 83' ήρθε η ολική ανατροπή με το πεντακάθαρο πέναλτι του Καρβαχάλ στον Στέρλινγκ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο MVP Ντε Μπρούινε, ενώ στο 86' η... πανωλεθρία ολοκληρώθηκε για τη Ρεάλ με την αποβολή του Ράμος με απευθείας κόκκινη για ανατροπή στον -ευρισκόμενο σε θέση για γκολ- Ζεσούς...

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μεντί, Μόντριτς (84' Γιόβιτς), Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Ίσκο (84' Λούκας Βάθκεθ), Βινίσιους (75' Μπέιλ), Μπενζεμά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (33' λ. τρ. Φερναντίνιο), Γκουντογκάν, Ντε Μπρούινε, Ρόντρι, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα (73' Στέρλινγκ), Ζεσούς.