Πρόταση για το Champions League «στέλνει» τον Ολυμπιακό απευθείας στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός απευθείας στους ομίλους του Champions League, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον πρώτο προκριματικό.

Πρόταση για το Champions League «στέλνει» τον Ολυμπιακό απευθείας στους ομίλους

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί όμως πρόταση για το νέο format για την είσοδο των ομάδων στο Champions League μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό να χαμογελά. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση ουσιαστικά επιβραβεύει τη συνέπεια στη διοργάνωση. Αυτή ευνοεί μόνο τον Ολυμπιακό από τις ομάδες της χώρας μας.

Πρόκειται για πρόταση της Κοπεγχάγης, την οποία δημοσιεύει το TheAthletic.com. Σύμφωνα με αυτή, οι 79 ομάδες που προκρίνονται στο επόμενο Champions League θα μπουν σε κατάταξη ανάλογα με την 10ετή τους βαθμολογία στο UEFA Ranking! Από αυτές, οι 20 πρώτες θα πάνε απευθείας στους ομίλους του Champions League! Οι επόμενες 12 στα play off του Champions League, 12 στον 3ο προκριματικό, 13 θα έμπαιναν στον 2ο προκριματικό γύρο και 22 στον 1ο προκριματικό γύρο.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν ο Ολυμπιακός θα πάει στους ομίλους του Champions League. Το ίδιο ισχύει για Αγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Πόρτο, Αϊντχόφεν, Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ. Επίσης για την Κοπεγχάγη που καταθέτει την πρόταση. Με το τωρινό σύστημα ο πρωταθλητής μας στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Με την πρόταση της Κοπεγχάγης, ο ΠΑΟΚ που στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται στην 52η θέση με 55.500 βαθμούς θα πήγαινε στον 2ο προκριματικό γύρο. Η ΑΕΚ που βρίσκεται στην 128η θέση με 23.500 βαθμούς θα πήγαινε στον 1ο προκριματικό.

Οι πιθανότητες να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση είναι λίγες. Όμως, τίποτα δεν αποκλείεται.