Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί, ανησυχία για Πικέ! (highlights)

Η Μπαρτσελόνα πήρε το 1-1 εκτός έδρας από τη Νάπολι, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βαρκελώνη. Ανησυχία στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» για τον τραυματισμό του Ζεράρ Πικέ στις καθυστερήσεις του ματς, ενόψει του «clasico» που ακολουθεί με τη Ρεάλ!

Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί, ανησυχία για Πικέ! (highlights)

Στο «Καμπ Νόου» στις 18 Μαρτίου θα κριθεί η πρόκριση στο ζευγάρι της Νάπολι με τη Μπαρτσελόνα, μετά το 1-1 των δύο ομάδων το βράδυ της Τρίτης (25/2) στην Ιταλία.

Οι «παρτενοπέι» ακολούθησαν την τακτική που αναμενόταν, με «σφιχτές» γραμμές και αμυντικογενή παράταξη στο γήπεδο, κάτι που δούλεψε... ρολόι στο πρώτο 45λεπτο.

«Κερασάκι» για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα το υπέροχο σε εκτέλεση γκολ του Μέρτενς στο 30', ύστερα από παιδικό λάθος του Φίρπο και ωραία ενέργεια και πάσα του -κορυφαίου του ματς- Ζιελίνσκι.

Οι «μπλαουγκράνα», χωρίς να πείσουν σε μια μέτρια συνολικά εμφάνιση, κατάφεραν πάντως να φύγουν με προβάδισμα πρόκρισης από την Ιταλία, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία Μπούσκετς, Σεμέδο και Γκριεζμάν, με τον τελευταίο να εκτελεί από κοντά στο 57' για το 1-1.

Στο 89' ο Βιδάλ... κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες στην ίδια φάση (για σκληρό μαρκάρισμα και ακολούθως για... γκρίνια) και αποβλήθηκε, ενώ το χειρότερο για τη Μπαρτσελόνα ήταν ο τραυματισμός του Ζεράρ Πικέ στις καθυστερήσεις.

Ο εκ των αρχηγών της καταλανικής ομάδας αποχώρησε χωλαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο και η συμμετοχή του στο επερχόμενο clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης τίθεται εύλογα εν αμφιβόλω...

ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Μάριο Ρούι, Μακσίμοβιτς, Μανωλάς, Ντι Λορέντσο, Φαμπιάν Ρουίζ, Ντέμε (80' Άλαν), Ζιελίνσκι, Καγιεχόν (74' Πολιτάνο), Ινσίνιε, Μέρτενς (54' Μίλικ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ουμτιτί, Πικέ (90'+3' λ. τρ. Λανγκλέ), Τζούνιορ Φίρπο, Ντε Γιόνγκ, Μπούσκετς, Ράκιτιτς (56' Αρτούρ), Μέσι, Βιδάλ, Γκριεζμάν (87' Φατί).