Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με Σαούλ! (vid+highlights)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ στο Metropolitano με γκολ του Σαούλ μόλις στο 4' και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με Σαούλ!  (vid+highlights)

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά και στο 4’ άνοιξε το σκορ. Ο Κόκε εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Φαμπίνιο και στρώθηκε στο πόδι του Σαούλ, που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Άλισον (1-0).

Ο πορτιέρε της Λίβερπουλ σταμάτησε τον Μοράτα στο 20ο λεπτό ενώ στο 36’ απείλησε ο Σαλάχ αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο κεφάλι του Φελίπε και πέρασε κόρνερ.

Ο Αιγύπτιος σκόραρε στο πρώτο μέρος (26’) αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε γιατί ήταν οφ σάιντ ο Φιρμίνο.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί και στο 53’ απείλησαν με τον Σαλάχ (κεφαλιά άουτ).

Βέβαια όσο περνούσε η ώρα, η Ατλέτικο ισορρόπησε και είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράτα (μπερδεύτηκαν τα πόδια του) για να κάνει το 2-0 στο 68'.

Τρία λεπτά μετά το σουτ του Λόντι έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Στο 73' ο Χέντερσον είχε πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ, στη δεύτερη καλή στιγμή των πρωταθλητών Ευρώπης στην επανάληψη.

Στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο με τους γηπεδούχους να κρατάνε εύκολα το "καθαρό" 1-0 που σίγουρα τους δίνει ένα προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς (11/3).

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στη φάση των ομίλων από τη Νάπολι (2-0). Η ρεβάνς στις 11/3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Σαούλ, Τόμας, Λεμάρ (46’ Γιορέντε), Κορέα (77' Ντιέγκο Κόστα), Μοράτα (70' Βιτόλο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (80' λ. τρ. Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ (46’ Οριγκί), Σαλάχ (72' Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο