Ξέρει τον τρόπο για να κάνει κρότο στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έδειξε στα παιχνίδια με Μπάγερν και Τότεναμ πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Το ματς της Τούμπας, αλλά η μεγάλη πρόκληση της Άρσεναλ.

Ξέρει τον τρόπο για να κάνει κρότο στην Ευρώπη

Η Άρσεναλ δεν είναι σε καλό φεγγάρι και ήδη πολύς κόσμος ονειρεύεται πρόκριση επί των «κανονιέρηδων». Έχουμε χρόνο μπροστά μας γι’ αυτά τα ματς, αλλά πλέον έχουν μπει στη ζωή μας και θα ασχολούμαστε με τους Λονδρέζους.

Πράγματι η Άρσεναλ δεν είναι σε καλό φεγγάρι, όμως, πρώτα απ’ όλα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες από τώρα. Ούτε η Άρσεναλ γνωρίζουμε πως θα είναι, αλλά ούτε φυσικά και ο Ολυμπιακός, ο οποίος τώρα δείχνει να έχει αφήσει πίσω του την… κοιλιά που έκανε.

Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται αυτά τα παιχνίδι να μην αποτελούν ένα μεγάλο κίνητρο για όλους στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους στην Ευρώπη πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η Άρσεναλ μπορεί να μην είναι στα καλά της, αλλά παραμένει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα και ένα μέγεθος, που όχι απλά αξίζει το σεβασμό, αλλά από μόνο του υψώνει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο στον ευρωπαϊκό δρόμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς στη φάση των ομίλων λίγο έλειψε να γυρίσει το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν από το 1-3 και να πάρει τον βαθμό. Γύρισε στο ματς με την Τότεναμ, ενώ έχανε 0-2 και το έκανε 2-2, ενώ άγγιξε και το 3-2. Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0, αλλά ένα λάθος του Μεριά άλλαξε τα δεδομένα λίγο πριν φύγει το ημίχρονο.

Δεν βάζουμε στην εξίσωση το ματς του Μονάχου, διότι ο Ολυμπιακός εκεί δεν πήγε να διεκδικήσει τίποτα. Σε όποιο παιχνίδι, όμως, μπήκε στο γήπεδο για να πάρει κάτι έφτασε κοντά να το κάνει, αλλά το έχασε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι «του το χρωστάει και θα του δώσει με την Άρσεναλ».

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία των συνομωσιών, αλλά στο τι έχουμε δει από αυτή την ομάδα μέχρι τώρα. Έχει φτάσει κοντά σε ένα μεγάλο και ιστορικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη, αλλά φέτος δεν το έκανε. Πέρσι απέκλεισε τη Μίλαν, όμως, τη φετινή σεζόν τραγικά λάθη στην άμυνα του στέρησαν σημαντικές επιτυχίες.

Για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση να αποκλείσει την Άρσεναλ από τη συνέχεια του Europa League. Δύσκολο είναι, απίθανο όχι, όμως, εδώ υπάρχει και μία ακόμα σημαντική παράμετρος. Μεταξύ των δύο αγώνων με τους «κανονιέρηδες» υπάρχει το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Στον Πειραιά δεν πρέπει να θεωρήσουν πως υπάρχει η Άρσεναλ κοντά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ κοντά στα ματς με την Άρσεναλ. Όλο του το βάρος να πέσει στις αναμετρήσεις με τους Λονδρέζους, διότι μία πιθανή πρόκριση θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο σε όλη την Ευρώπη.