Τίναξε την… μπάνκα της UEFA ο Ολυμπιακός!

Τεράστια οικονομικά οφέλη έχουν έως τώρα οι "ερυθρόλευκοι" από την ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Τίναξε την… μπάνκα της UEFA ο Ολυμπιακός!

Σχεδόν 40 εκ. ευρώ είναι τα κέρδη των Πειραιωτών από την έως τώρα παρουσία τους στην Ευρώπη. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

*** Η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν απέφερε 380 χιλιάδες ευρώ.

*** Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League απέφερε 15,25 εκ. ευρώ.

*** Η UEFA στα λεφτά που μοιράζει έχει θεσπίσει ένα νέο οικονομικό πλαίσιο που έχει να κάνει με το ράνκινγκ κάθε ομάδας ανάλογα με την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην 20η θέση του ράνκινγκ από τους φετινούς συμμετέχοντες και κατά συνέπεια πήρε άλλα 14,4 εκ. ευρώ.

*** Τα χρήματα από το «market pool» τα πήρε ο Ολυμπιακός για λογαριασμό της Ελλάδας στο 100% λόγω του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν περίπου 5 εκ. ευρώ.

*** Από την ισοπαλία με την Τότεναμ πήρε 900 χιλιάδες ευρώ, ενώ η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα τού έδωσε άλλα 2,7 εκ. ευρώ. Η δε πρόκριση στους «32» του Europa League τού δίνει 500 χιλιάδες ευρώ.

*** Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά τα ποσά τότε η UEFA έδωσε στον Ολυμπιακό 39,13 εκ. ευρώ! Σε όλα αυτά δεν υπολογίζουμε τα έσοδα από χορηγούς και εισιτήρια στο Καραϊσκάκη. Αυτομάτως το ποσό εκτοξεύεται πάνω από 40 εκ. ευρώ.