Ολυμπιακός: Το τρίτο μικρότερο μπάτζετ στη φάση των ομίλων του Champions League! (pic)

Ο Ολυμπιακός με την εξαιρετική πορεία στο Champions League είχε ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ μεταξύ των ομάδων που μετείχαν στη φάση των ομίλων.

Ολυμπιακός: Το τρίτο μικρότερο μπάτζετ στη φάση των ομίλων του Champions League! (pic)

Ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική πορεία στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» κόντραραν στα ίσα αντιπάλους με τεράστια οικονομική δύναμη όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ. Αν μάλιστα ήταν και λίγο πιο τυχεροί, στο τέλος θα μπορούσαν αντί για τη φάση των «32» του Europa League να βρίσκονται στους «16» του Champions League.

Το πόσο θαυμαστή ήταν η πορεία της ομάδας του Πειραιά στους ομίλους, το καταλαβαίνει κανείς από το μπάτζετ της, σε σχέση με τους άλλους συλλόγους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το «transfermarkt» είναι τρίτος από το τέλος, ανάμεσα στις ομάδες που μετείχαν στη φάση των ομίλων με μπάτζετ τα 89.3 εκατομμύρια ευρώ.

Από κάτω του βρίσκονται μόνο, ο Ερυθρός Αστέρας με μπάτζετ τα 63.5 εκατομμύρια ευρώ με τελευταία τη Σλάβια Πράγας με μπάτζετ τα 51.7 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη μεριά η Τότεναμ, που κόντραραν στα ίσα οι «ερυθρόλευκοι» και εντός και εκτός έδρας, έχει μπάτζετ 959.5 εκατομμύρια ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι έχει από κάτω της την Μπάγερν με μπάτζετ τα 882.7 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα όσον αφορά τις 4 πρώτες θέσεις αυτές ανήκουν στις εξής ομάδες:

1. Μάντσεστερ Σίτι: 1.30 δισεκατομμύρια ευρώ

2. Ρεάλ Μαδρίτης: 1.19 δισεκατομμύρια ευρώ

3. Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ: 1.18 δισεκατομμύρια ευρώ

4. Παρί Σεν Ζερμέν: 1.05 δισεκατομμύρια ευρώ

Δείτε αναλυτικά τα μπάτζετ των ομάδων στους ομίλους του Champions League: