Προπονητής των προκρίσεων ο Πέδρο Μαρτίνς

Όσα και να "χρεώνουν" στον Πέδρο Μαρτίνς, όση… παρανοϊκή κριτική και να δέχεται το σίγουρο είναι πως έχει φτιάξει έναν Ολυμπιακό που στην Ευρώπη στέκεται πολύ καλά και για δεύτερη σερί χρονιά θα παίζει και τον Φεβρουάριο!

Προπονητής των προκρίσεων ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως δεν αλλάζει με τίποτα το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν το αλλάζει ή δεν το αλλάζει, αλλά έχει εξελιχθεί σε προπονητής των προκρίσεων για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρσι το καλοκαίρι πέρασε δύο γύρους για να μπει στους ομίλους του Europa League και πέρασε ως δεύτερος από τον όμιλο.

Φέτος το καλοκαίρι πέρασε τρεις προκριματικούς για να μπει στους ομίλους του Champions League και μάλιστα ως αήττητος και τελικά κατάφερε να προκριθεί και στο Europa League. Εκείνος συνεχίζει να θέτει ως βασικό του στόχο το πρωτάθλημα, όμως, έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των "32" του Europa League και είναι αλήθεια πως το έργο του δεν θα είναι και πολύ εύκολο. Ο Ολυμπιακός τον Φλεβάρη του 2019 αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου και τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπροστά του μία πρόκληση να περάσει και στους "16". Είναι νωρίς να το συζητάμε αυτό, αλλά όπως και να 'χει είναι μία πρόκληση για τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να παίζει με τη φωτιά στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά στο τέλος να πανηγυρίζει την πρόκριση. Θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με τη φάση των "32", όμως, αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα η ευρωπαϊκή πρόκληση, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί την υπέρβαση.

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα εκείνη την εποχή, αφού πάλι θα 'χει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το ότι είναι μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη σημαίνει πολλά για τους "ερυθρόλευκους" και μάλιστα σε μία περίοδο που το ποδόσφαιρο της χώρας μας έχει ανάγκη τους βαθμούς.

Μέχρι τον Φεβρουάριο ο Μαρτίνς μπορεί να καυχιέται πως έχει επτά προκρίσεις με τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων οι πέντε είναι σε νοκ άουτ ματς. Πέρα απ' αυτό, όμως, έχει το χρόνο για να βάλει τις βάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, να είναι λίγο πιο άνετος και να κυνηγήσει την τύχη του στην Ευρώπη.

Ό,τι και να "χρεώνουν" στον Μαρτίνς όσο… παρανοϊκή κριτική και να του κάνουν γιατί έχασε από την Τότεναμ στο Λονδίνο, το σίγουρο είναι πως έχει φτιάξει μία ομάδα που στην Ευρώπη στέκεται πολύ καλά. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, στην ησυχία του οι ξερόλες που βρίσκονται γύρω από την ομάδα για να κάνει τη δουλειά του και στο πρωτάθλημα.