Ολυμπιακός: Οι τύχες της Ελλάδας στα χέρια του!

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απόψε (11/12, 22.00, CS 2) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα μόνο για την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά και για τη βαθμολογία της Ελλάδας στο ράνκινγκ της UEFA . Γιατί το ποδόσφαιρο της χώρας μας στηρίζεται μονάχα από τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Οι τύχες της Ελλάδας στα χέρια του!

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό στο αποψινό (11/12, 22:00) ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Θα είναι αποτυχία για τους «ερυθρόλευκους» αν μείνουν έξω από τους Σέρβους. Ο Μιλόγεβιτς έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Όταν οι Πειραιώτες κόντεψαν να ανατρέψουν το 0-2 με την Τότεναμ σε 3-2 (έμειναν στο 2-2) και η Μπάγερν καρδιοχτύπησε για να μην ισοφαριστεί παρότι είχε προηγηθεί με 3-1 στο Φάληρο, το τρίποντο επί του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι παραπάνω από καθήκον και υποχρέωση.

Την ίδια στιγμή ο Αστέρας γνώρισε βαριές ήττες στην έδρα του από την Τότεναμ και την Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός λοιπόν παλεύει σήμερα πρωτίστως για το δικό του ευρωπαϊκό μέλλον, για να βρεθεί τη Δευτέρα (16/12) στην κλήρωση των «32» του Europa League (σ.σ. οι αγώνες θα γίνουν 20-27 Φεβρουαρίου 2020). Ο χαρακτηρισμός «τελικός» περιγράφει στο 100% την αποψινή αναμέτρηση.

Oι παίκτες δείχνουν να το έχουν καταλάβει. Το θέμα είναι να το δείξουν φυσικά και στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός όμως, πέρα από τη δική του παρουσία στο Europa League τον Φεβρουάριο, κουβαλά και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στις πλάτες του. Έτσι όπως τα κατάφεραν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ το καλοκαίρι, η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!

Σε απόσταση αναπνοής οι Σέρβοι!

Ας δούμε αναλυτικά για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός παίζει και για την Ελλάδα απόψε. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη 17η θέση του ράνκινγκ της UEFA. Στη 16η θέση είναι η Κύπρος (συνεχίζει στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ) και στη 15η η Σκωτία (συνεχίζει η Σέλτικ και ίσως και η Ρέιντζερς).

Αυτήν τη στιγμή απειλούμαστε από τη Σερβία. Ως Ελλάδα είμαστε μπροστά μόλις 300 βαθμούς από τους γείτονες, που είναι 18οι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν στραβώσει σήμερα η κατάσταση και ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τον Ερυθρό Αστέρα, τότε οι Σέρβοι θα μας περάσουν στη βαθμολογία και η Ελλάδα θα κατρακυλήσει στη 18η θέση. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι όχι μόνο θα χάσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (από πέντε ομάδες που έχουμε τώρα θα βγαίνουν τέσσερις), αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινά στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League αρχές Ιουλίου τη σεζόν 2021-22! Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία θα ξεκινά αρχές Ιουνίου.

Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα παίζουν στο Europa League 2 με τα διάφορα… χωριά της Ευρώπης και όχι στο Europa League. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός κρατά μεταξύ άλλων και τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια του.

Αν αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα τουλάχιστον θα έχουμε ως χώρα εξασφαλισμένη τη 17η θέση, που θα δίνει τη δυνατότητα στον πρωταθλητή να ξεκινήσει από τον 2ο γύρο του Champions League στα τέλη Ιουλίου.