Ολυμπιακός: Γκολ πάντα στα πρώτα 45 λεπτά!

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League. Βρίσκει πάντα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κάθε παιχνιδιού.

Ολυμπιακός: Γκολ πάντα στα πρώτα 45 λεπτά!

Έναν ευρωπαϊκό «τελικό» δίνει το βράδυ της Τετάρτης (11/12, 22:00) ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα και με μοναδικό στόχο να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρώπη και το 2020. Θα είναι άλλωστε ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα του Πειραιά και κάτι που δεν θα έχει πετύχει ποτέ ξανά.

Το γράφουμε αυτό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι υποχρεώσεις για τις διοργανώσεις της UEFA ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου. Ήδη δηλαδή ο Ολυμπιακός αγωνίζεται κοντά στους πέντε μήνες στην Ευρώπη και μπορεί να φτάσει τους επτά, αν περάσει τον Ερυθρό Αστέρα. Η έδρα είναι όπλο του σε αυτή την πορεία και ποντάρει και απόψε (11/12, 22:00) στο «Γ.Καραϊσκάκης» για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Εκτός, όμως, από την έδρα ο Ολυμπιακός ποντάρει και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Μπαίνουν δυνατά στο γήπεδο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος και βρίσκουν γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Με την Τότεναμ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πίεζε από την αρχή του αγώνα και έχανε ευκαιρίες.

Ένα ανόητο πέναλτι του Μεριά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Άγγλους και στη συνέχεια ήρθε και το δεύτερο γκολ. Και πάλι, όμως, έβγαλε αντίδραση η ομάδα του Πειραιά και μάλιστα βρήκε γκολ στο 44’, μειώνοντας σε 1-2. Στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός έχασε 3-1, αλλά είχε προηγηθεί στο σκορ στο 37’. Στην εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Μπάγερν Μονάχου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 23’.

Ακόμα και στο ματς του Μονάχου, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν διεκδίκησε κάτι, στο πρώτο μέρος είχε την καλή ευκαιρία του Ραντζέλοβιτς. Φτάνουμε και στο ματς του Λονδίνου, στο οποίο ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν καλά στα ματς του Champions League, όμως το παράδοξο είναι πως δεν έχουν καταφέρει να το εκμεταλλευτούν μέχρι τώρα. Με την Μπάγερν προηγήθηκαν στο «Καραϊσκάκης», αλλά τους το γύρισε το ματς, ενώ το ίδιο έγινε στο Βελιγράδι και στο Λονδίνο. Ο Μαρτίνς ζητά ένα γρήγορο γκολ από τους παίκτες του, όμως το ζητούμενο είναι και η διαχείρισή του στη συνέχεια, διότι μέχρι τώρα σκορ βρίσκει στο πρώτο μέρος, αλλά δεν το κρατά.