O No 1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ερυθρό Αστέρα ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό είναι όσα πολλά γνωρίζει ο προπονητής του για τον... Ολυμπιακό.

O No 1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό

Δεν έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μίλησε στα ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου. Αναμενόμενο...

Ούτε η ομορφιά της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της σερβικής ομάδας, η οποία καθόταν δίπλα στον τεχνικό του Ερυθρού Αστέρα, έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση (λέμε τώρα...)

Αυτό που ήταν περισσότερο εντυπωσιακό, σε ... αγωνιστικό επίπεδο, ήταν οι γνώσεις του Μιλόγεβιτς για τον Ολυμπιακό.

Όχι ότι είναι παράλογο, πρόκειται για άνθρωπο που σίγουρα παρακολουθεί στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά ο Βλάνταν έμοιαζε σαν να ήθελε να δημοσιοποιήσει πολλές από τις γνώσεις του για τον Ολυμπιακό, ενώ φυσικά κράτησε πάρα πολλές από αυτές για τον εαυτό του και για το όφελος της ομάδας του.

Μίλησε για τον Φορτούνη, για τον Ποντένσε, για τον Βαλμπουενά, για τον Ομάρ, για τον Σα, θα μπορούσε να αναλύσει για ώρες την άποψή του για κάθε παίκτη. Ουσιαστικά μίλησε με θαυμασμό για τη δουλειά του Μαρτίνς και για τον ομαδικό τρόπο με τον οποίο αποδίδει ο Ολυμπιακός. Έκανε λόγο για έναν μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας.

Στο τέλος, η πανέμορφη Σέρβα υπεύθυνη επικοινωνίας ενημέρωσε ότι η επόμενη ερώτηση θα ήταν η τελευταία. Με ένα νεύμα του ματιού (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό), ζήτησα άλλη μία ερώτηση.

Ρώτησε τον Βλάνταν και εκείνος δέχτηκε. Νομίζω και άλλες δέκα να ζητούσαμε, θα ήθελε να τις απαντήσει και να μιλήσει για έναν αγώνα που σίγουρα είναι ιδιαίτερος και για εκείνον, έχοντας περάσει τόσα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Πολύ περισσότερα από τον Μάριν, ο οποίος είχε γλυκά λόγια, αλλά δεν ήταν τόσο πολύ «διαχυτικός» όταν μίλησε για τον Ολυμπιακό όσο ο προπονητής του.

Αν υπάρχει όντως ένας μεγάλος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό στο σπουδαίο ματς που έρχεται, αυτός είναι ο προπονητής του Αστέρα. Φυσικά, πολύ μεγάλος κίνδυνος για τον ίδιο τον Μιλόγεβιτς και την ομάδα του, είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού με τους δικούς του παίκτες. Ας νικήσει ο καλύτερος (που είπε ο Βλάνταν) κι αυτός ας είναι ο Ολυμπιακός. Κι ας πικραθεί η ξανθιά καλλονή, δεν πειράζει...