Μπενζεμά – Νάβας: Ανεπιθύμητοι ήρωες!

Ο Γάλλος επιθετικός κι ο Κοσταρικάνος κίπερ, που δεν θέλουν να βλέπουν οπαδοί και διοικούντες της Ρέαλ Μαδρίτης, την έστειλαν στο Κίεβο!

Μπενζεμά – Νάβας: Ανεπιθύμητοι ήρωες!

Bρε πως τα φέρνουν ζωή και η μπάλα... Χθες βράδυ, στο «Μπερναμπέου», αναδείχθηκαν «ήρωες» της πρόκρισης της Ρεάλ Μαδρίτης, επί της Μπάγερν Μονάχου, δύο...αντιτουριστικοί για την κερκίδα και τη διοίκηση των «μερένχες» παίκτες!

Γιατί πέραν των λαθών των Βαυαρών στα δύο ματς (Ραφίνια στο Μόναχο, Ουλράϊχ χθες) και τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Μαρσέλο, η ομάδα του Ζιντάν οφείλει το ότι υπερασπίστηκε τη νίκη, 2-1, του πρώτου ματς, στον Καρίμ Μπενζεμά, που σκόραρε και τα δύο γκολ του 2-2, αλλά και στον Κέϊλορ Νάβας, που σταμάτησε ότι μπορούσε, σε μια άμυνα που...έμπαζε!

Παρότι αποτελούν βασικά στελέχη των «μπλάνκος», στις κατακτήσεις των δύο προηγούμενων σερί Τσάμπιονς Λιγκ, εν τούτοις δεν χαίρουν ανάλογης εκτίμησης στις τάξεις των φίλων και της διοίκησης των Καστιγιάνων.

Για ν’ ακριβολογούμε, στο άκουσμα «Καρίμ Μπενζεμά», από την μεγαφωνία του «Μπερναμπέου» η αντίδραση της πλειοψηφίας του κοινού είναι, στην καλύτερη, αδιαφορία και στην χειρότερη γιούχα! Το δεύτερο, συνηθέστερα, όταν αντικαθίσταται.

Εξαιρουμένης της χθεσινής νύχτας, βεβαίως – βεβαίως, που ξαναπέτυχε ζευγάρι τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2014. Κι ενώ μιλάμε για έναν επιθετικό με 55 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όντας 6ος σκόρερ της, αν στήνονταν κάλπες, πριν το ματς, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ποιον από εκείνον ή τον Λεβαντόφσκι προτιμά ο κόσμος της Ρεάλ για «9αρι» της επόμενης σεζόν ο (άφαντος στα δύο ματς) Πολωνός θα έβγαινε πρώτος με...σταλινικά ποσοστά!

Μετά το ματς προφανώς το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αφού το ότι ο Γάλλος διανύει τη χειρότερη σεζόν του ως μαδριλένος (από το 2009), με 11, μόλις, τέρματα συνολικά, σε 42 αγώνες ξεχάστηκε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε σκοράρει, ξανά δις, στην φάση των ομίλων, με τον ΑΠΟΕΛ, στο 0-6 του Γ.Σ.Π. Έκτοτε (21/11) «ξηρασία»...Εντός έδρας, στη διοργάνωση, δεν σκόραρε από τις 15 Φλεβάρη 2017 κόντρα στη Νάπολι.

Ο 6ος σκόρερ της διοργάνωσης κι η Βαυαρική παράκληση στο «twitter»!

Στο πρώτο ματς ήταν στον πάγκο ως το 75’, αλλά ο Ζιντάν που «έχει βάλει πλάτη» για κείνον, πολλάκις, τον ξεκίνησε, δίνοντας «στήριγμα» στον Κριστιάνο Ρονάλντο που’χε μείνει στην αφάνεια στο Μόναχο δίχως τον Γάλλο δίπλα του. Ο Πορτογάλος αναγνωρίζει την σημασία του συμπαίκτη του και γι’ αυτό στις 28 Φλεβάρη –κάνοντας κάτι ασυνήθιστο για την ιδιοσυγκρασία του- τον άφησε να εκτελέσει πέναλτι για να πάρει τα πάνω του, ψυχολογικά, στο 4-0 με την Αλαβές! Δύο βδομάδες νωρίτερα, στο 5-2 με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, είχε ζητήσει από το πλήθος να τον χειροκροτήσει, αντί να τον γιουχάρει, ενώ όταν παίρνει ασίστ από εκείνον τον δείχνει μετ’ επιτάσεως.

Χθες δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη: όταν αντικαταστάθηκε από τον Μπέϊλ το γήπεδο σείστηκε από επευφημίες!

Στον ίδιο...παρονομαστή κι ο Κέϊλορ Νάβας. Που από το...απόσπασμα, όπου βρισκόταν, πριν 6 βράδια, για το γκολ που δέχθηκε από τον Κίμιχ στην κλειστή του γωνία, χθες έκανε 8 αποκρούσεις.
Ποτέ δεν είχε περισσότερες σε νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης. Ειδικά εκείνες σε Λεβαντόφσκι, Αλάμπα και Τολισό ήταν σωτήριες. Ήταν η καλύτερη «απάντηση» του προς τους διοικούντες που εδώ και δύο χρόνια ψάχνουν αντικαταστάτη του. Με τους (ψηλότερους, αθλητικότερους και πιο στυλάτους) Ντε Χεά, Κουρτουά και Κέπα να φιγουράρουν στα μαδριλένικα έντυπα όντες δημοφιλέστεροι του ίδιου, που αποτέλεσε τον «άσο» της ομάδας στις δύο τελευταίες κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, καλύπτοντας το κενό της αποχώρησης του Κασίγιας.

Μεγαλύτερη επιβράβευση για τον Κοσταρικανό –που έχει πληγώσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο αποκρούοντας το πέναλτι του Γκέκα στην φάση των «16» του Μουντιάλ του 2010- ήταν αυτό που έγραψε ο λογαριασμός της Μπάγερν στο “twitter”: “Σταμάτα να αποκρούεις!”.