«Κλειδί» το γκολ στο πρώτο 45λεπτο

Ο Ερυθρός Αστέρας θα επιδιώξει να πάει το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό, να κοιμίσει τον Ολυμπιακό και να πάρει στα… μουλωχτά την πρόκριση. Το βασικό ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» να ξεκλειδώσουν γρήγορα την άμυνα των Σέρβων.

«Κλειδί» το γκολ στο πρώτο 45λεπτο

Το Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας είναι από τα παιχνίδια που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η τακτική θα παίξει σημαντικότατο ρόλο ως προς την εξέλιξή του. Η τακτική θα γίνει… σμπαράλια μόνο αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί είναι που οι Σέρβοι αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους και αναγκαστικά θα κυνηγήσουν το γκολ για να πάνε το ματς στα μέτρα τους.
Διαβάζοντας προσεκτικά τα ρεπορτάζ των σερβικών Μέσων, μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το παιχνίδι. Είναι ολοφάνερο ότι θα επιχειρήσει να κοιμίσει τον Ολυμπιακό, να πάει το ματς σε πολύ χαμηλές στροφές, να κόψει την ένταση που έχει συνήθως η ομάδα του Πειραιά όταν παίζει στο Καραϊσκάκη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο τρόπος προσέγγισης του Μιλόγεβιτς όταν ο Ερυθρός Αστέρας μπαίνει στη διαδικασία να δώσει τέτοιου είδους ματς – «τελικούς» και ειδικά εκτός έδρας (σ.σ. το έκανε με Γιουνγκ Μπόις, Κοπεγχάγη, Σάλτσμπουργκ). Πάει στα… μουλωχτά να πάρει την πρόκριση, αφού πρώτα θα έχει «φάει» αρκετό χρόνο χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι και έχει βρει δίχτυα κυριολεκτικά από το πουθενά.

Φαβορί φυσικά είναι ο Ολυμπιακός και αυτό το γνωρίζουν και στον Ρέντη. Μπορεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς να απαρνηθεί για ευνόητους λόγους τον συγκεκριμένο «τίτλο» για λογαριασμό της ομάδας του, όμως, δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα. Αποτυχία θα είναι για τους Πειραιώτες αν αποκλειστούν.

Στον Ρέντη οι παίκτες ανυπομονούν για τον αγώνα της Τετάρτης (11/12, 22.00). Άλλωστε, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο στο Βελιγράδι και το δεύτερο 45λεπτο στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής στα ματς που έδωσε για τους ομίλους. Ακόμα, όμως, και αυτά τα δύο κακά 45λεπτα των «ερυθρολεύκων» ήταν απόρροια δύο ανέλπιστων στιγμών. Στο Βελιγράδι έπαιξε ρόλο η αποβολή του Μπενζιά και στο Λονδίνο η γκάφα ολκής του Μεριά στο πρώτο γκολ της Τότεναμ.

Το βασικό ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να μην πέσουν στην παγίδα των Σέρβων. Να κοιτάξουν να μην παρασυρθούν στο χαμηλό τέμπο που θα επιδιώξουν οι παίκτες του Μιλόγεβιτς να «επιβάλουν» στον αγώνα από το ξεκίνημα. Με την ορμή του Καραϊσκάκη και με την κάψα που έχουν οι ίδιοι οι παίκτες για την πρόκριση, το «κλειδί» θα είναι το γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Αν γίνει νωρίς το 1-0, η ζωή του Ολυμπιακού θα γίνει σαφέστατα πιο εύκολη, καθώς και ο Ερυθρός Αστέρας – κακά τα ψέματα – χωρίς τον Μπεν (σ.σ. δεν έχει δηλωθεί) δεν είναι τόσο επικίνδυνος επιθετικά όσο με την παρουσία του Αφρικανού.