Το περσινό πάθημα και το μάθημα για την Ίντερ

Η Ίντερ θέλει απόψε (10/12) κόντρα στην Μπαρτσελόνα να μην επαναληφθεί το περσινό «στραπάτσο» της στο Champions League, όταν αποκλείστηκε στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης

Το περσινό πάθημα και το μάθημα για την Ίντερ

Κομβικό είναι το σημερινό (10/12) παιχνίδι της Ίντερ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Σίρο» για την τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου του Champions League, ενόψει της προσπάθειας που καταβάλει ο ιταλικός σύλλογος για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «νερατζούρι» θα κληθούν να πάρουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «μπλαουγκράνα» για να πετύχουν τον στόχο τους, αλλά κυρίως να αποδείξουν πως το περσινό τους… στραπάτσο στην διοργάνωση τους έγινε πλέον μάθημα.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο υπό την καθοδήγηση του Λουτσιάλο Σπαλέτι η ομάδα του Μιλάνου βρέθηκε και πάλι να κυνηγά την πρόκρισή της στους «16» στην τελευταία αγωνιστική του θεσμού. Εκ του αποτελέσματος, όμως κατάφερε να αναδειχτεί ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με αντίπαλο την Αϊντχόφεν και να τερματίσει στην τρίτη θέση του δευτέρου γκρουπ σε ισοβαθμία με την Τότεναμ, η οποία ως δεύτερη πέρασε στην επόμενη φάση.

Η Αϊντχόφεν του Φαν Μπόμελ παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη στο ματς (σ. τελευταία με έναν πόντο) είχε ανοίξει το σκορ στο 13’ με τον Λοσάνο κι όταν τελικά… ξύπνησε η Ίντερ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Ικάρντι στο 73’. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η Τότεναμ με γκολ του Λούκας Μόουρα στο 85’ από «ασίστ» του Κέιν έφευγε με το 1-1 από το «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τα «σπιρούνια» όχι μόνο πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League, αλλά έφτασαν στην συνέχεια και ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν βέβαια από την Λίβερπουλ στη Μαδρίτη.

Τα σενάρια πρόκρισης

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η Ίντερ καλείται να παρουσιαστεί σοβαρή και συγκεντρωμένη απέναντι στην «Μπάρτσα», που έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο. Κυρίως όμως, να μην επαναλάβει και τα περσινά λάθη που της κόστισαν τον αποκλεισμό και την έστειλαν στο Europa League.

Η ιταλική ομάδα μπορεί να περάσει ως δεύτερη από τον έκτο όμιλο με νίκη απέναντι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ή έστω να τερματίσει στην ίδια θέση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την οποία έχει το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας τους. Άλλωστε, στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Μιλάνο η Ίντερ είχε κερδίσει 2-0 την Ντόρτμουντ, ενώ στη ρεβάνς της Γερμανίας είχε πετύχει δύο γκολ στην ήττα με 3-2 από τους Βεστφαλούς.

Η παρουσία του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Ίντερ αναμφισβήτητα θα παίξει τον δικό της ρόλο, αφού ο Ιταλός τεχνικός δεν πρόκειται να αφήσει «ήρεμους» τους παίκτες του ούτε για ένα λεπτό στο παιχνίδι, παρά και το γεγονός ότι στην αντίπερα «όχθη» ο Βαλβέρδε φέρεται να ετοιμάζει ροτέισον στην Μπαρτσελόνα - δίχως μάλιστα να υπολογίζει και τον Λιονέλ Μέσι.

Η Ίντερ εντυπωσιάζει την εφετινή σεζόν στην Ιταλία και έπειτα από το πέρας 15 αγωνιστικών στο Καμπιονάτο απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα με δύο πόντους περισσότερους από την δεύτερη Γιουβέντους. Απόψε, όμως, θα πρέπει να αποδείξει ότι από εφέτος με τον Κόντε στον πάγκο της είναι έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη.