Το… κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Μιλόγεβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει έναν μοναδικό τρόπο και αρκετή δόση τύχης στο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει όταν παίζει «τελικούς». Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εύκολο έργο.

Το… κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Μιλόγεβιτς

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποιος που να μην θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ποιοτικότερος από τον Ερυθρό Αστέρα και με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του. Όμως, σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι όπως είναι αυτό της Τετάρτης (11/12, 22.00) δεν παίζουν πολλές φορές ρόλο ούτε τα μπάτζετ, ούτε η αξία των παικτών, ούτε καν αν βρίσκεται μία ομάδα σε καλό ή κακό «φεγγάρι».

Το ντεζαβαντάζ του Ολυμπιακού είναι ότι πάει για ένα αποτέλεσμα, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας για δύο. Το αβαντάζ των Πειραιωτών είναι ότι είναι ανώτερη ομάδα και παίζουν στο γήπεδό τους. Αρκούν όμως όλα αυτά για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση; Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη έχει αποδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι γνωρίζει να παίρνει αποτελέσματα. Έχει το 4-0 με την Πλζεν, το 4-0 με την Κράσνονταρ, το 2-0 με την Μπασάκσεχιρ, το 2-2 με την Τότεναμ, ενώ υποχρέωσε την Μπάγερν να τρέχει για να μην ισοφαριστεί στο τέλος με 3-3. Έχει λοιπόν τον τρόπο να «καθαρίζει» τα ματς στο φαληρικό γήπεδο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ερυθρός Αστέρας έχει έναν προπονητή στον πάγκο του, ο οποίος ξέρει να παίρνει αποτελέσματα σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σε ματς – τελικούς! Την τελευταία διετία ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει οδηγήσει τον Αστέρα σε δύο εισόδους σε ομίλους του Champions League, πετυχαίνοντας τέσσερις προκρίσεις στην «κόψη του ξυραφιού». Μπορεί αγωνιστικά να μην το άξιζαν οι Σέρβοι, αλλά είτε λόγω της επιπολαιότητας των αντιπάλων τους στην τελική προσπάθεια, είτε επειδή ο Μιλόγεβιτς έχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδας», ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εκείνος που έγινε ο... πρώτος μάγκας!

Πέρσι οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έφεραν 1-1 με την Σπάρτακ Τρνάβα στο «Μαρακανά» και πήγαν μία εβδομάδα αργότερα στην Σλοβακία και κέρδισαν 2-1 στην παράταση. Στον επόμενο γύρο, ο Αστέρας έφερε 0-0 με την Σάλτσμπουργκ στο Βελιγράδι και επτά βράδια αργότερα το ματς της Αυστρίας εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η Σάλτσμπουργκ προηγήθηκε 2-0 και ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2 με δύο γκολ του Μπεν στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους σε αυστριακό έδαφος.

Φέτος το καλοκαίρι, έφερε 1-1 στην Δανία με την Κοπεγχάγη (όσο ήρθε και το ματς της Σερβίας) και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Στα play off του Champions League αντιμετώπισε την Γιουνγκ Μπόις. Έφερε 2-2 στην Ελβετία και στη ρεβάνς του Βελιγραδίου πήρε το 1-1, με την Γιουνγκ Μπόις να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο τέλος πανηγύρισε ο Μιλόγεβιτς μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας για «συμμάχους» την τύχη της ομάδας του και την γκίνια των Ελβετών.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός το βράδυ της Τετάρτης (11/12, 22.00), γιατί από το πουθενά ο Αστέρας μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι.