Ο Ερυθρός Αστέρας σε έξι επισκέψεις στην Ελλάδα έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό!

Η UEFA παρουσιάζει στατιστικά από τον αγώνα Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας για την 6η αγωνιστική του Champions League.

 

Ο Ερυθρός Αστέρας σε έξι επισκέψεις στην Ελλάδα έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους (11/12, 22:00) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στο Europa League και συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

Η UEFA παρουσίασε μερικά από τα στατιστικά αγώνα:

Ολυμπιακός

  • Ο πόντος που έχει από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League απέναντι στην Τότεναμ στο «Γ.Καραϊσκάκης» (2-2), ισοδυναμεί με τον ένα πόντο που τερμάτισε την σεζόν 2017-18 στον όμιλο με αντιπάλους τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
  • Μια ενδεχόμενη ήττα θα είναι η 62η για τους ερυθρόλευκους στη διοργάνωση και θα ισοφαρίζει το ρεκόρ ηττών της Πόρτο.
  • Η ήττα με 3-2 από την Μπάγερν στο φαληρικό γήπεδο την αγωνιστική, έβαλε τέλος σε ένα σερί 10 αήττητων εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων (7 νίκες 3 ισοπαλίες) της ομάδας του Πειραιά (τελευταία ήττα το 2-0 από την Γιουβέντους την αγωνιστική των ομίλων του UCL της σεζόν 2017/18.
  • Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα δύο εντός έδρας παιχνίδια του με σερβικές ομάδες: στη νίκη επί της Ραντ με 2-0 (3-2 συνολικό) την σεζόν 1989/90 του UEFA Cup και στο 2-2 απέναντι στην Παρτιζάν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League την σεζόν 2017/18.

Ερυθρός Αστέρας

  • Ο Ερυθρός Αστέρας είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ τη φετινή σεζόν στο UCL (19 γκολ).
  • Οι Σέρβοι έχουν μόνο 4 νίκες στα τελευταία 21 ευρωπαϊκά τους παιχνίδια (8 ισοπαλίες και 9 ήττες), ενώ έχουν 10 σερί εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς τρίποντο (4 ισοπαλίες και 6 ήττες). Τελευταία νίκη με 2-1 απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της περασμένης σεζόν του Champions League.
  • Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου τελευταία φορά που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν για να αντιμετωπίσουν τον Άρη την σεζόν 2007/08 για τους ομίλους του UEFA Cup, όταν και γνώρισαν την βαριά ήττα με 3-0. Στην Ελλάδα γενικά έχουν χάσει τα 5 από τα 6 ματς που έχουν δώσει με μοναδική εξαίρεση τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-0 (3-0 συνολικό) στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την σεζόν 1991/92.