Γιατί ο Ζοσέ Μουρίνιο αγκάλιασε τον Ελ Αραμπί

Γιατί ο Ζοσέ Μουρίνιο αγκάλιασε τον Ελ Αραμπί και το «σόου» του Πορτογάλου στο φινάλε του Τότεναμ - Ολυμπιακός.

Γιατί ο Ζοσέ Μουρίνιο αγκάλιασε τον Ελ Αραμπί

Πρώτη φορά αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τον Ζοσέ Μουρίνιο και οι παράγοντές του κατάλαβαν καλά για ποιον λόγο τόσα χρόνια βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των προπονητών. Εκτός από «γάτα» ως κόουτς είναι και φοβερά επικοινωνιακός. Παίζει στα... δάχτυλα τον Τύπο.

Ξέρει πώς να προκαλεί ντόρο, πώς να δημιουργεί εντυπώσεις, πώς να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του. Προχθές για παράδειγμα είχαν επιστρατευτεί αρκετοί φωτογράφοι, οι οποίοι θα ασχολούνταν μόνο με τις αντιδράσεις του Μουρίνιο σε κάθε φάση κατά τη διάρκεια του ματς.

Επίσης, ο Πορτογάλος είναι... μανούλα στο να προσεγγίζει και τους αντιπάλους. Να είστε σίγουροι ότι αν το σκορ παρέμενε στο 0-2, δεν υπήρχε περίπτωση να πήγαινε να αγκάλιαζε τον Ελ Αραμπί τη στιγμή της αλλαγής του ή στο φινάλε του ματς. Μάλιστα, στο τέλος έπιασε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Μαροκινό, καθώς τον γνώριζε από το πέρασμά του από την Primera Division.

Ξετρελάθηκε με τον Ελ Αραμπί, με τις κινήσεις του στο πρώτο ημίχρονο, με το πώς πίεζε τους στόπερ της Τότεναμ και φυσικά με το γκολ. Για αυτό το λόγο έτρεξε να τον αγκαλιάσει. Στη συνέντευξη Τύπου ο Μουρίνιο είπε ότι έψαχνε το μπολ μπόι για να το βάλει στα αποδυτήρια και να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, αλλά ο πιτσιρικάς είχε εξαφανιστεί. Δεν έλεγε ψέματα ο «special one».

Πράγματι, τον έψαχνε και μάλιστα αφού μπήκε αρχικά στα αποδυτήρια, ξαναβγήκε έξω για να τον βρει! Δίνει «σόου» ο Πορτογάλος τεχνικός, γιατί του αρέσει κιόλας να βλέπει τους δημοσιογράφους από κάτω να γελάνε. Τους έχει στο δικό του «στρατόπεδο», επειδή οι οπαδοί της Τότεναμ στο άκουσμα της πρόσληψής του δεν πέταξαν και τη σκούφια τους. Τέλος, σύμφωνα με «ερυθρόλευκες» μαρτυρίες, ο Ζοσέ έλεγε ότι αν δεν έμπαινε το γκολ του Άλι από την γκάφα του Μεριά, τότε πολύ δύσκολα η Τότεναμ θα έκανε την ανατροπή.