Οι γκάφες του Μεριά και τα λάθη του Μαρτίνς (vids)

Τα καθοριστικά λάθη του Τυνήσιου στα ματς του Champions League και η ευθύνη του Πέδρο Μαρτίνς για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό.

Οι γκάφες του Μεριά και τα λάθη του Μαρτίνς (vids)

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να γράψει ιστορία, ένα λάθος ήταν αρκετό για να τα φέρει όλα τούμπα. Παίζοντας σε τόσο υψηλό επίπεδο μία κακή στιγμή, μία κακή εκτίμηση, λίγο να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση αποδεικνύονται αρκετά για να κοστίσουν και να καθορίσουν αποτελέσματα.

Αυτό έγινε και στο γήπεδο της Τότεναμ εκεί που ένα λάθος του Γιασίν Μεριά το εκμεταλλεύτηκε ο Ντέλε Άλι και μείωσε σε 2-1. Αυτή η στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει τα πάντα και ο Ολυμπιακός από αφεντικό του ματς να βρεθεί από… κάτω.

Άλλαξε η ψυχολογία και των δύο ομάδων σε ένα σημείο που η Τότεναμ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Τυνήσιος με το λάθος του καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την τύχη του αγώνα και το κακό γι’ αυτόν είναι πως δεν το κάνει πρώτη φορά φέτος. Ειδικά στον όμιλο τα λάθη του είναι σημαντικά και καθοριστικά και ο Ολυμπιακός τα πληρώνει ακριβά. Ίσως και η μοίρα του στον όμιλο να ήταν διαφορετική.

Ο Μεριά μπορεί να έχει αρκετές δικαιολογίες για τα λάθη του και έχουν βάση αυτές, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι ένας παίκτης που παίζει σερί όλο το καλοκαίρι στο Κόπα Άφρικα, δεν έκανε διακοπές και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για να βοηθήσει όταν η ομάδα είχε ξεμείνει από στόπερ.

Δεν αποφύγει ούτε μία φορά ταξίδι στην Τυνησία για την Εθνική του ομάδα και μάλιστα όποτε επιστρέφει δηλώνει έτοιμος να παίξει και να βοηθήσει. Ο Μαρτίνς το καλοκαίρι είχε πει πως έπρεπε να βρει τρόπο να τον ξεκουράσει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Μόλις την περασμένη Παρασκευή και παραμονή του αγώνα με τον Πανιώνιο ο Πορτογάλος δήλωσε πως ο Μεριά «είναι θηρίο». Είναι λάθος και του Μαρτίνς που δεν έβαλε στην εξίσωση πιο σοβαρά τον Μπα όπως έβαλε τον Αβραάμ και να δίνει περισσότερες ανάσες στον Τυνήσιο.

Τα λάθη του οδυνηρά για τον Ολυμπιακό και είναι ξεκάθαρα έλλειψη συγκέντρωσης. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός στο πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί και οι Άγγλοι είναι ακίνδυνοι κάνει το ανόητο πέναλτι στον Κέιν. Η Τότεναμ κάνει το 0-1 και στο… καπάκι το 0-2. Αλλάζει όλη η ροή του αγώνα και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν δεν είχε γίνει το πέναλτι.

Στο Βελιγράδι με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 ο Γιασίν Μεριά διώχνει λανθασμένα τη μπάλα στο 62’ και η ομάδα του δέχεται την ισοφάριση. Καθοριστικό λάθος που αλλάζει τη ροή του ματς και δεν θα σταθούμε στη μεγάλη του ευκαιρία στις καθυστερήσεις να σκοράρει.

Στο Λονδίνο κάνει το τραγικό λάθος και εκεί που ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το 0-2 πάει με το 1-2 και με τη ψυχολογία να έχει γυρίσει τούμπα.

Λάθη έχει και στην Ελλάδα, αφού ανόητο πέναλτι έκανε και με τον Παναθηναϊκό το οποίο πλήρωσε ακριβά η ομάδα του, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση, ενώ ακόμα και στο γκολ του Εμμανουηλίδη στο ματς με τον Πανιώνιο έχει λάθος τοποθέτηση. Ο Μεριά φέρει ευθύνη και σημαντική, έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τρία ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, όμως για να είμαστε δίκαιοι και ο Μαρτίνς κάνει λάθη με τον Τυνήσιο.

Ακόμα και στο ματς με τον Πανιώνιο, είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα του στην κάθετη μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη, πριν ο νεαρός διαμορφώσει το τελικό 1-1.