Μαρτίνς: «Θα αντιδράσουμε, δεν φοβόμαστε τίποτα»

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αλ. Βιρβίλης: Ο Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα του θα βγάλει αντίδραση στο Λονδίνο και τόνισε πως δεν χαρίζει τίποτα και σε κανέναν.

Μαρτίνς: «Θα αντιδράσουμε, δεν φοβόμαστε τίποτα»

Την Τρίτη το βράδυ ο Ολυμπιακός βρίσκεται ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης, καθώς θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ στο σύγχρονο γήπεδο της. Οι Πειραιώτες που προέρχονται από… γκέλα στη Νέα Σμύρνη καλούνται να την αφήσουν πίσω και να βγάλουν αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα του θα αντιδράσει στο ματς με την Τότεναμ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου…

Τον Μουρίνιο τον γνωρίζετε πολύ καλά. Γνωρίζετε πώς έπαιζε στις άλλες ομάδες. Αύριο όμως είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τον ίδιο, γιατί κάθεται για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι της Τότεναμ στον πάγκο της. Ξέρετε πώς θα διαμορφώσει την ενδεκάδα της Τότεναμ. Κι επίσης, κατά πόσο θα σας επηρεάσει το ματς του Λονδίνου ενόψει ΠΑΟΚ;

Είναι αλήθεια ότι είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμάσουμε το ματς. Είχαμε ένα ματς το Σάββατο, όπως και η Τότεναμ. Είχαμε λίγο χρόνο για την αποκατάσταση και την προετοιμασία. Όντως γνωρίζουμε τον Μουρίνιο, αλλά για πρώτη φορά τον αντιμετωπίζουμε ως προπονητή της Τότεναμ. Ξέρουμε λίγα στοιχεία ως προς το τι έχει περάσει στην ομάδα. Εμείς προετοιμάσαμε την ομάδα μας όσο μπορούσαμε στον λιγοστό χρόνο που είχαμε. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι τελείως διαφορετικό και δεν θα μας επηρεάσει αύριο. Περιμένουμε μία αντίδραση από το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα. Έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε στους ομίλους και να παίξουμε κόντρα σε αυτές τις μεγάλες ομάδες. Θα παλέψουμε πολύ για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά και εμείς περιμένουμε να αντιδράσουμε όπως ξέρουμε στις δύσκολες στιγμές. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε για τους στόχους μας. Πριν από 4 μήνες αν άκουγε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα πάλευε κόντρα σε αυτές τις ομάδες και θα ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα, θα ήταν πολύ ευχαριστημένος. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας, έχουμε δουλέψει για να βρεθούμε εδώ και αύριο είμαστε εδώ για να κάνουμε μία νέα αρχή.

Αυτό το ματς για τον Ολυμπιακό έρχεται μετά από αρνητικό αποτέλεσμα. Πόσο δύσκολο κάνει το έργο σας ενόψει του αυριανού αγώνα; Το βλέπετε ως μία ευκαιρία που είναι ακόμα μεγαλύτερη για εσάς λόγω του αποτελέσματος στη Ν. Σμύρνη;

Πάντα το επόμενο ματς είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αντιδράσεις και μας δίνεται σε ομίλους του Champions League. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, δουλέψαμε πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα δείτε την αντίδραση που λέγαμε. Βρισκόμαστε μέσα σε όλους τους στόχους, εκπροσωπούμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει πολύ. Η ομάδα είναι καλά στην τακτική και στη φυσική κατάσταση. Έχουμε δουλέψει πολύ, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα μάς πληγώνει και αλλάζει την ψυχολογία μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν. Οι βάσεις είναι δυνατές, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ακόμα και μετά από ένα κακό αποτέλεσμα μπορούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας.

Το γεγονός ότι ο Μουρίνιο έχει κερδίσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, σας αποβάλλει κατά κάποιο τρόπο το άγχος για αποτέλεσμα;

Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη ομάδα. Με όλο τον σεβασμό αύριο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τότεναμ και η Τότεναμ τον Ολυμπιακό. Ο Μουρίνιο είναι μεγάλος προπονητής, αλλά τίποτα δεν μας φοβίζει.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα δύο πρόσωπα που παρουσιάζει η ομάδα σας;

Μίλησα για το πρωτάθλημα. Εντός έδρας έχουμε πολλές δυνατότητες και εκτός έδρας έλλειψη υπευθυνότητας για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αυτό το θέμα το έχουμε αναλύσει και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ξανά. Στο Champions League έχουμε δύο ήττες, έχουμε φέρει τα αποτελέσματα που ξέρουμε και έχουμε δείξει τις δυνατότητές μας.