SOS εκπέμπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τα περιμένει όλα από τον Ολυμπιακό !

Κινδυνεύει ο πρωταθλητής Ελλάδας τη σεζόν 2021-22 να ξεκινήσει από τον α' προκριματικό γύρο του Champions League στα μέσα Ιουλίου και ο δευτεραθλητής να μην παίξει ούτε στο... Europa League!

SOS εκπέμπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τα περιμένει όλα από τον Ολυμπιακό !

Το fosonline.gr αναδεικνύει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα και δεν προκριθεί στους «32» του Europa League. Φυσικά, δεν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο η ομάδα του Πειραιά. Όταν η ΑΕΚ αποκλείεται από την Τράμπζονσπορ ή ο ΠΑΟΚ από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, την Έστερσουντς ή την Βίντι, ήταν αναμενόμενο να οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα. Δεν γινόταν να σηκώνει μόνος του το βάρος ο Ολυμπιακός.

Βαθμολογία UEFA: Η Σκωτία έριξε ακόμα μια θέση την Ελλάδα

Με τα αποτελέσματα της Πέμπτης (7/11) στους ομίλους του Europa League, η Ελλάδα από την 15η θέση έπεσε στην 17η! Την προσπέρασε η Κύπρος που έχει μία εκπρόσωπο (τον ΑΠΟΕΛ) και η Σκωτία που έχει δύο (Ρέιντζερς, Σέλτικ). Το κακό είναι ότι η Σέλτικ έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους «32» του Europa League και η Ρέιντζερς με τον ΑΠΟΕΛ έχουν σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και να περάσει ο Ολυμπιακός τον Ερυθρό Αστέρα, δεν είναι δεδομένη η άνοδος της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εκπέμψει SOS και τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Αν δούμε προσεκτικά το ranking, δεν κυνηγάμε μόνο ως Ελλάδα την Κύπρο και την Σκωτία, αλλά μας… κυνηγάνε κιόλας! Η 18η Κροατία και η 19η Σερβία "καραδοκούν", έχοντας δύο εκπροσώπους.

Συγκεκριμένα: η Κύπρος είναι 15η με 25.750 βαθμούς, η Σκωτία 16η με 25.625β., η Ελλάδα 17η με 25.300, η Κροατία 18η με 24.875 και η Σερβία 19η με 24.750. Όπως διαπιστώνετε όλα κρίνονται σε μία κλωστή, σε μία νίκη, σε μία ισοπαλία!

Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να βρεθεί προσπεράσουμε την Κύπρο και την Σκωτία, καθώς ως 15οι θα έχουμε εξασφαλισμένο και τον δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League για τη σεζόν 2021-22 (σ.σ. το 2020-21 θα βγάζουμε κανονικά δύο ομάδες στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης). Aν τερματίσουμε τη φετινή σεζόν στη 16η θέση ή στη 17η, τότε χάνουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και στα προκριματικά του Champions League θα συμμετάσχει μόνο ο πρωταθλητής, ξεκινώντας από τον β’ γύρο. Αν μας περάσουν οι Κροάτες ή οι Σέρβοι και βρεθούμε στη 18η θέση ή πιο κάτω, τότε ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League και ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος της Super League θα παίξει στον β’ γύρο του Europa League 2. Στο Europa League που θα είναι πιο ισχυρή διοργάνωση δεν θα έχουμε εκπρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για το αν είμαστε 16οι ή 17οι ως προς την απουσία μας από το Europa League.

Ιδού όλα όσα θα ισχύσουν για τη σεζόν 2021-22 σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει 15η, 16η, 17η ή 18η (και πιο κάτω) τη φετινή σεζόν στο ranking της UEFA. Θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι πίστευαν όλοι όσοι θεωρούσαν ότι δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου μετά από έναν αποκλεισμό π.χ. από την Σλόβαν Μπρατισλάβας ή την Έστερσουντς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

*** Με την Ελλάδα στη 15η θέση, ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των «μη πρωταθλητών» (σ.σ. το δρόμο που ακολούθησε φέτος ο Ολυμπιακός), ο τρίτος στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τέταρτος και ο πέμπτος στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League 2!

*** Με την Ελλάδα στην 16η ή 17η θέση χάνουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League 2! Καμία ομάδα δεν θα βρεθεί στο Europa League.

*** Με την Ελλάδα στην 18η θέση ή παρακάτω, ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στον α’ προκριματικό γύρο του Champions League (15 Ιουλίου), ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League 2. Καμία ομάδα επίσης δεν θα βρεθεί στο Europa League.

Αν ολοκληρωνόταν χθες η σεζόν, τότε θα βρισκόμασταν στη 17η θέση και θα είχαμε το καλοκαίρι του 2021 τέσσερις εκπροσώπους στις κληρώσεις από πέντε που είχαμε εώς τώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συν τοις άλλοις, θα χανόταν και το ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.