Άλλο Ρομπέρτο και άλλο Ζοσέ Σα

Ο Ζοσέ Σα έκανε μία τεράστια εμφάνιση στο Μόναχο και μας έφερε στο μυαλό το προ τετραετίας ματς στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τη Μπάγερν.

 

Άλλο Ρομπέρτο και άλλο Ζοσέ Σα

Το ότι ο Ολυμπιακός κράτησε τη Μπάγερν στο μηδέν μέχρι το 69' μπορεί να είναι καλό, αλλά σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Πειραιά εκείνο που έκανε μόνο ήταν το σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 16'. Επιθετικά οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κατάσταση στην εστία του Νόιερ και η άμυνα της Μπάγερν δεν τους ένιωσε.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κράτησε τη μπάλα στα πόδια της και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να βάλει φρένο στην πίεση των Βαυαρών. Όλο αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες είχαν έναν εξαιρετικό Ζοσέ Σα που είχε «κατεβάσει τα ρολά».

Ο Πορτογάλος έπιανε τα άπιαστα, αλλά το σημαντικότερο βλέποντας το ματς μέσα από το γήπεδο ήταν η σιγουριά και η ηρεμία που είχε. Κοιτούσε να βρει συμπαίκτες του, να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι γρήγορα και να βοηθήσει την ομάδα του να βγει σε μία κόντρα.

Οι αποκρούσεις είναι αυτές που έκαναν τη διαφορά, αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Είναι η γενικότερη εικόνα ενός πολύ μεγάλου πορτιέρε, ο οποίος δημιουργούσε τις προσδοκίες ότι κάτι καλό θα γίνει. Ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και έπαιζε με μεγάλη σοβαρότητα.

Κι έχοντας δει από το Allianz Arena το ματς του 2015 στο μυαλό μας ήρθε ο τότε ο πορτιέρε του Ολυμπιακού, ο Ρομπέρτο. Σε εκείνο το 4-0 ο Ισπανός γκολκίπερ είχε σοβαρή ευθύνη, αλλά φυσικά οι συνθήκες ήταν διαφορετική και η πίεση που είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός από ομάδα και κόσμο ήταν μεγαλύτερη.

Ο Ρομπέρτο τότε δεν έβγαζε αυτή τη σοβαρότητα που είχε ο Σα. Τότε έδινε την εντύπωση πως απλά χαιρόταν που έπαιζε κατά της Μπάγερν σε αυτό το γήπεδο. Μάλιστα μας έχει μείνει χαραγμένη η στιγμή που ενώ ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί τέσσερα γκολ εκείνος αστειεύεται με τον Μίλερ και του λέει "σήμερα μου έβαλες μόνο ένα". Το είχε πει επειδή στο ματς του Καραϊσκάκη είχε σκοράρει δύο φορές.

Φέτος ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα, αλλά του έλειψε ένας παίκτης που θα κρατούσε τη μπάλα και θα ενέπνεε τους υπόλοιπους στο γήπεδο για το κάτι παραπάνω. Αυτή βέβαια είναι και η μεγάλη διαφορά των δύο γκολκίπερ και αν ο Σα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα είναι βέβαιο ότι θα κάνει μία πολύ σπουδαία καριέρα.