Βενγκέρ: «Η Μπαρτσελόνα νικήθηκε από την Σλάβια στη φυσική κατάσταση»

Ο Αρσέν Βενγκέρ σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη φετινή Μπαρτσελόνα.

Βενγκέρ: «Η Μπαρτσελόνα νικήθηκε από την Σλάβια στη φυσική κατάσταση»

Ο Αρσέν Βενγκέρ εντόπισε μια συγκεκριμένη αδυναμία της Μπαρτσελόνα στον αγώνα απέναντι στη Σλάβια Πράγας (0-0).

«Όλοι περιμένουν κάτι από τον Μέσι. Κάθε φορά που χάνουν τη μπάλα μοιάζουν έτοιμοι να δεχθούν γκολ» είπε.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ως τηλεσχολιαστής στο beIN Sports στάθηκε στις χιλιομετρικές αποστάσεις που διένυσαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στη Βαρκελώνη...

«Η Μπαρτσελόνα έκανε 97 χιλιόμετρα και η Σλάβια Πράγας 109 χλμ. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά έπειτα από 90 λεπτά αγώνα. Αυτό, σημαίνει ότι η Σλάβια έκανε 84 φορές τη διαδρομή ανάμεσα στις δύο μεγάλες περιοχές.

Αυτό δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα νικήθηκε κατά κράτος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και δεν είχε τον ρυθμό για ν' ανταποκριθεί στο ματς. Ήταν μια κακή βραδιά για τη Μπαρτσελόνα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρόκριση από αυτό το ματς και απέτυχε να νικήσει τη Σλάβια Πράγας εντός έδρας» τόνισε.

Ο θρυλικός πρώην προπονητής της Άρσεναλ έκανε λόγο για ομάδα που φανερώνει κρίση.

«Είναι στην κορυφή του ομίλου τους, είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και παίζουν σαν ομάδα που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Το παιχνίδι τους είναι πολύ αργό. Δεν υπάρχει δυναμική στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου που πρέπει να επιτεθεί. Εκεί γίνεται ατομική η υπόθεση. Όλοι περιμένουν κάτι από τον Μέσι. Κάθε φορά που χάνουν τη μπάλα μοιάζουν έτοιμοι να δεχθούν γκολ. Δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους. Τους λείπει ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα σε κάνει να σκέφτεσαι “πότε θα πάρει τη μπάλα ο Μέσι για να κάνει κάτι;”. Ήταν μια ομάδα που έκανε πολλά και σαν κερασάκι στην τούρτα υπήρχε ο Μέσι. Τώρα έχει χάσει αυτό το... χάρισμα που είχε.

Στο τέλος της ημέρας, ο προπονητής είναι “ένοχος” αλλά δεν είναι πάντοτε υπεύθυνος για την εικόνα. Υπάρχει διαφορά σε αυτά τα δύο. Ο Βαλβέρδε πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τους παίκτες που έχει. Ποιος όμως έχει την τελική απόφαση για τους παίκτες που προστίθενται στο ρόστερ;».