Και στο τέλος... χάνουν οι Γερμανοί

Το απίστευτο με τον Πολωνό διαιτητή που θα σφυρίξει το Μπάγερν-Ολυμπιακός.

Και στο τέλος... χάνουν οι Γερμανοί

Ο 36χρονος Πολωνός Πάβελ Ρασκόφκι θα διευθύνει τον αγώνα της Τετάρτης στο Μόναχο ανάμεσα στην Μπάγερν και τον Ολυμπιακό και ψάχνοντας το παρελθόν του μπορεί να βρεί κανείς ένα θετικό... σημάδι για την ελληνική ομάδα.

Πρόκειται για διαιτητή χωρίς πολύ μεγάλες περγαμηνές έως τώρα στην καριέρα του, ενώ στις φετινές 15 αναμετρήσεις του σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει αποβάλλει κανέναν παίκτη και δεν έχει δώσει ούτε ένα πέναλτι!

Το πραγματικά εντυπωσιακό, όμως, έχει να κάνει με τα παιχνίδια που έχει σφυρίξει στις διεθνείς διοργανώσεις, από το 2013 που πήρε το σήμα, στα οποία συμμετείχαν ομάδες από την Γερμανία. Δεν έχει νικήσει ποτέ καμία! Για την ακρίβεια οι σύλλογοι έχουν ηττηθεί, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία σε φιλικό Αγγλίας-Γερμανίας (0-0 πριν από δύο χρόνια).

Από κει και πέρα: Το 2013 σε προκριματικά U-17 Ουκρανία-Γερμανία 1-0. Το 2014 στα ημιτελικά του Youth League Σάλκε- Μπαρτσελόνα 0-1. Το 2015 στον τελικό του EURO U-17 Γαλλία-Γερμανία 4-1. Το 2017 στον όμιλο του Europa League Λουντογκόρετς-Χοφενχάιμ 2-1. Και φέτος στον όμιλο του Champions League Λεβερκούζεν-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2! Τόσο κακή παράδοση με έναν ρέφερι και μία συγκεκριμένη χώρα μπορεί και να μην έχει υπάρξει ξανά!

Ελληνική ομάδα επίσης είχε χάσει με τον Πολωνό ρέφερι, ο ΠΑΟΚ πρόπερσι 2-0 από την Έστερσουντ, αλλά στον όμιλο του EURO 2015 U-17, η Ελλάδα είχε νικήσει την Σκωτία με 1-0.