Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του

Μπορεί να μη νίκησε τη Μπάγερν Μονάχου αλλά η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» άξιζε το χειροκρότημα του κόσμου. 

Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του

Είθισται πριν τη διεξαγωγή ενός μεγάλου αγώνα οι φίλοι των δύο ομάδων να δίνουν τις δικές τους προβλέψεις για τη διακύμανση του σκορ αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν.

Άλλοι πίστευαν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα ηττηθούν εύκολα, ενώ άλλοι πως οι Βαυαροί δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και πως θα γνωρίσουν την ήττα. Με λίγα λόγια ο καθένας το μακρύ και το κοντό του έλεγε.

Ο αιφνίδιος τραυματισμός του Ματιέ Βαλμπουενά κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήρθε να αλλάξει τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς παραμονές της μεγάλης αναμέτρησης. Η ποιότητα και η κλάση του Γάλλου βλέπετε θα βοηθούσε αρκετά τους Πειραιώτες. Η απουσία του έμπειρου μεσοεπιθετικού από το παιχνίδι, έδωσε ακόμα ένα πάτημα σε όσους έλεγαν πως ο Ολυμπιακός θα γνωρίσει μεγάλη ήττα. Όμως καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο δεν εξελίσσονται όλα σύμφωνα με αυτά που λέει η λογική.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια μια πραγματική ποδοσφαιρική μηχανή που έτσι και βρει ρυθμό δεν σταματάει να «σφυροκοπά» τον αντίπαλο της αδιαφορώντας για το ποιος είναι αυτός και τι έχει καταφέρει. Μπορεί όντως η ομάδα της Βαυαρίας να μη θυμίζει αυτή των Ρόμπεν, Ριμπερί, Λάμ κ.α. αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως η φανέλα της είναι αρκετά βαριά.

Έχοντας στο ρόστερ τους τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και ένα αστρονομικό ποσό στα ταμεία τους, οι πρωταθλητές Γερμανίας κατάφεραν να νικήσουν χωρίς να εντυπωσιάσουν και αυτό γιατί οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκλεψαν την παράσταση με την απόδοση τους. Μπορεί το τρίποντο να μην ήρθε αλλά η εμφάνιση των γηπεδούχων απέναντι σε ένα από τα καθιερωμένα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League ικανοποίησε τον κόσμο της ομάδας.

Δεν είναι και λίγο πράγμα, εδώ που τα λέμε, να πιέζεις πριν το φινάλε για την ισοφάριση απέναντι στη Μπάγερν. Ούτε αυτοί που πόνταραν στην εύκολη νίκη των Βαυαρών δεν πίστευαν πως οι Πειραιώτες θα παραταχθούν τόσο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε εν τέλει για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια των παικτών του.

Λάθη έγιναν και θα ξαναγίνουν, άνθρωποι είναι και οι ποδοσφαιριστές αλλά επειδή στην Ελλάδα ψάχνουμε κατευθείαν για το εξιλαστήριο θύμα, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο ήταν το έργο των «ερυθρόλευκων» και πόσες μάχες έδωσαν οι ίδιοι απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο. Γιατί μερικές φορές εκτός από την κατάκτηση της νίκης μετρά και η προσπάθεια.

Σε μία εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τόσα πολλά προβλήματα, που το φίλαθλο κοινό απέχει συστηματικά από τις κερκίδες των γηπέδων θα ήταν καλό να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος.

Γιατί έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων σε Champions και Europa League πότε ξανά θα δούμε μια ελληνική ομάδα να στέκεται τόσο καλά απέναντι σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ όπως αυτό της Μπάγερν;