Άλλο η βία στον «Joker», άλλο η βία στον Ρέντη

Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι μια ομάδα χούλιγκαν θα εφορμούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα κάτω των 19 χρονών, Ολυμπιακός-Μπάγερν, και θα ξυλοκοπούσαν τους αμέριμνους φίλους της Μπάγερν στον Ρέντη. 

Άλλο η βία στον «Joker», άλλο η βία στον Ρέντη

Τελικά φαίνεται ότι δεν τα είδαμε ακόμη όλα τα παλαβά, τα αδιανόητα, τα πέρα από κάθε λογική, αφού ουδείς μπορούσε να διανοηθεί, πριν αυτό συμβεί, ότι μια ομάδα χούλιγκαν θα εφορμούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα κάτω των 19 χρονών, Ολυμπιακός-Μπάγερν και θα ξυλοκοπούσε τους αμέριμνους φίλους της Μπάγερν στον Ρέντη.

Εμβρόντητοι παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση τους χούλιγκαν να κάνουν επίθεση με λοστούς και κοντάρια στην απέναντι εξέδρα, χωρίς να προκληθούν, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό, χωρίς αιτία και αφορμή. Ουδείς μπόρεσε να δώσει μια προφανή εξήγηση, παρά μόνο να μείνει στήλη άλατος σε αυτό το πρωτοφανές γεγονός. Και για φόντο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου να τρέχουν έντρομοι να προφυλαχθούν από τους ταραξίες με τα κράνη και τις κουκούλες.

Σύλληψη 31χρονου για τα χθεσινά επεισόδια στο Ρέντη - «οπλοστάσιο» το σπίτι του (pics)

Ο όχλος έκανε ακόμη μια φορά την εμφάνιση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής, παραμερίζοντας αυτούς που είναι στο προσκήνιο. Και είναι πρόσφατες οι αντιδράσεις από μια ταινία, το «Joker», με παρόμοιο πλην συμβολικό περιεχόμενο, βία στη βία της εξουσίας, μόνο που στη χθεσινή ιστορία δεν υπήρχε εξουσία και το μήνυμα της ταινίας ήταν αλληγορικό. Στον Ρέντη δεν υπήρχε αστυνομία να αποτελέσει άλλοθι για τα παιδιά με τις κουκούλες, παρά μόνο κάποιοι Γερμανοί, που ήπιαν τις μπίρες τους στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι και να για να σκοτώσουν την ώρα τους, αφού το κυρίως πιάτο ήταν στις 10 το βράδυ, πέρασαν μια βόλτα και από τον Ρέντη, για να διασκεδάσουν.

Και απέναντι στην αρρωστημένη εικόνα των χούλιγκαν βγήκε υγεία από τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου που έπαιξαν σαν μια ομάδα το...κορόϊδο, προκειμένου να περάσει η ώρα και να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη. Για να μη κερδίσουν οι “κακοί”, να μη διακοπεί το ματς και να φύγουν όλοι σώοι και αβλαβείς για τα σπίτια τους, εκεί που πρυτανεύει η λογική και όχι η παράνοια. Όχι όλοι, γιατί 4 ανύποπτοι επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Υγιής και η αντίδραση του Δημήτρη Μαυρογενίδη, προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού, που είπε χωρίς περιστροφές και περικοκλάδες “συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι Ολυμπιακός. Δεν εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό. Η χειρότερη εμπειρία της καριέρας μου”.

Στο Καραϊσκάκης άπαντες αναρωτιόντουσαν γιατί συνέβη αυτό το ντροπιαστικό περιστατικό και ουδείς είχε επαρκή δικαιολογία, αλλά και ουδείς είπε ναι μεν, αλλά... Το ίδιο και η τοποθέτηση του κλαμπ που δεν είχε κι αυτή ήξεις, αφίξεις “οι εισβολείς δεν έχουν καμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού” το επιμύθιο της ανακοίνωσης.

Κι αυτό πρέπει να έχει πλέον κύριο μέλημα του ο λαοφιλής σύλλογος “να απαγορεύσει δια βίου την είσοδο και την συμμετοχή των χούλιγκαν σε οποιοδήποτε αγώνα και εκδήλωση του Ολυμπιακού”. Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας, δεν τους θέλουμε, να πάνε σε ρωμαϊκές αρένες.

ΥΓ: Υπάρχουν συνάδελφοι που αναφέρθηκαν εκτενώς και σχολίασαν τα επεισόδια στον Ρέντη, αλλά όταν έγινε η άνανδρη και ντροπιαστική επίθεση στις σχολές του Ολυμπιακού στην Τούμπα από οπαδούς του ΠΑΟΚ ποίησαν τη νήσσα. Ντροπή!