Ο Ραχίμ Στέρλινγκ συνεχίζει την παράδοση των Άγγλων

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, έγραψε μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του, αφού έγινε ο όγδοος Άγγλος που πέτυχε χατ-τρικ στο Champions League

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ συνεχίζει την παράδοση των Άγγλων

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε χθες (22/10) και το «εμπόδιο» της Αταλάντα στον τρίτο όμιλο του Champions League και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο γκρουπ, που την έφερε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αυτό που ξεχώρισε ωστόσο στην «πεντάρα» (5-1) των «πολιτών» επί της ομάδας του Μπέργκαμο στο «Ετιχάντ», ήταν η εμφάνιση του Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος για ακόμα μία σεζόν συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε χατ-τρικ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα χατ-τρικ που ήταν μάλιστα και το τέταρτο πιο γρήγορο στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς ανάμεσα στο πρώτο και το τρίτο τέρμα που σημείωσε ο διεθνής άσος μεσολάβησαν μόλις 12 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Μετά λοιπόν τους Κριστιάνο Ρονάλντο (11 λεπτά, Ρεάλ - Μάλμε), Μάικ Νιούελ (9 λεπτά, Μπλάκμπερν - Ρόζενμποργκ) και Μπαφετιμπί Γκομίς (8 λεπτά, Λιόν-Ντιναμο Ζάγκρεμπ) ο νεαρός άσος έγραψε κι αυτός το όνομά του στην συγκεκριμένη λίστα.

Παράλληλα, όμως, ο Στέρλινγκ συνέχισε και μία αγγλική παράδοση στα μεγάλα ευρωπαϊκά «σαλόνια», καθώς έγινε ο όγδοος ποδοσφαιριστής από το Νησί που πέτυχε χατ-τρικ σε αγώνα του Champions League. Οι προηγούμενοι ήταν οι Μάικ Νιούελ, Άλαν Σίρερ, Γουέιν Ρούνεϊ, Ντάνι Γουέλμπεκ, Χάρι Κέιν, Άντι Κόουλ και Μάικλ Όουεν, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να είναι και οι μοναδικοί που έχουν φτάσει δύο φορές σε αυτήν την επιτυχία.

Για την ιστορία, οι μόνες χώρες που προσπερνούν την Αγγλία σε αριθμό παικτών με τα περισσότερα χατ-τρικ είναι η Βραζιλία με 12 και η Γαλλία με 9.

Ο Στέρλινγκ από την μέρα που αποχώρησε από την Λίβερπουλ με προορισμό την Σίτι, το καλοκαίρι του 2015, όταν έγινε και η πιο ακριβή μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή, δεν σταματά να κάνει βήματα προόδου, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει δει το όνομά του στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τα εξωαγωνιστικά του… καμώματα.

Το ατού μάλιστα για τον διεθνή άσο είναι η συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα τα τελευταία χρόνια, καθώς υπό την καθοδήγηση του Καταλανού τεχνικού ο Άγγλος έχει ανέβει επίπεδο και μεταξύ άλλων σκοράρει… κατά ριπάς!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από το 2014 μέχρι σήμερα πετυχαίνει τουλάχιστον 10 γκολ κάθε χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα έφτασε πρόπερσι τα 23 και πέρσι τα 25 γκολ αντίστοιχα. Την εφετινή περίοδο ο νεαρός άσος έχει ήδη βρει 12 φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και... συνεχίζει!

Ο διεθνής Άγγλος αποτελεί βασικό «γρανάζι» της «μηχανής» της Μάντσεστερ Σίτι και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις εντυπωσιακές επιτυχίες και τα ρεκόρ των «γαλάζιων» τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός, δε, ότι διανύει το 24ο έτος της ηλικίας του αναμφισβήτητα αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κι όχι μόνο για τους στόχους που θέτουν οι «πολίτες», εκ των οποίων και την κατάκτηση του Champions League, του πρώτου στην ιστορία τους, αλλά και την προσπάθεια της εθνικής Αγγλίας για διάκριση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο.