Το «τετράγωνο» και οι...γωνίες

Με... γεωμετρική πρόοδο βελτιώνεται ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, αλλά το πρόβλημα παραμένουν οι... γωνίες. Λίγη συγκέντρωση παραπάνω θέλει...

Το «τετράγωνο» και οι...γωνίες

Δεν... αντέχεται το γεγονός να βρίσκεται ο Ολυμπιακός τελευταίος σε αυτόν τον όμιλο, πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα. Πέντε γκολ μπήκαν στο θρίλερ του Φαλήρου με την Μπάγερν και η ελληνική ομάδα χειροκροτήθηκε γιατί άξιζε να έχει αυτή το ένα παραπάνω. Πέντε γκολ μπήκαν και στο Λονδίνο, εκεί όπου οι Σέρβοι έγιναν σάκος του μποξ από την Τότεναμ.

Ο Ολυμπιακός πληρώνει τα λάθη του στις στατικές φάσεις των αντιπάλων και συγκεκριμένα στα κόρνερ. Ο Μαρτίνς δεν μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρος. Τα δύο γκολ στο τέλος στο Βελιγράδι από την αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας στις εκτελέσεις του Μάριν στέρησαν ένα βαθμό. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από όλη την άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο γκολ της Μπάγερν, πιθανώς στέρησαν άλλον ένα.

Η βαθμολογία θα ήταν τώρα αυτή που έπρεπε στον όμιλο κι ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιούσε μήπως γίνει καμιά «στραβή» στο «Μαρακανά», όταν θα παίξουν εκεί Τότεναμ και Μπάγερν. Θα είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση εάν χαθεί η τρίτη θέση σε αυτό το γκρουπ. Αν η άμυνα του Ολυμπιακού είχε αντιδράσει καλύτερα σε αυτές τις φάσεις, τότε θα αρκούσε μια ισοπαλία στον αγώνα με τους Σέρβους την τελευταία αγωνιστική. Τώρα υπάρχει η αγωνία μήπως δεν φτάνει ούτε η νίκη.

Φυσικά ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει (και θα το κάνει) να παίξει την μπάλα του στο Μόναχο και στο Λονδίνο. Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτός ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα από Μπάγερν και Τότεναμ εκτός έδρας από ότι ο Αστέρας στο γήπεδό του. Θα δούμε. Έχει ακόμη «ψωμί» ο όμιλος ώστε να μη μείνει η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη μόνο με τις ήδη κερδισμένες εντυπώσεις, αλλά να έχει και ουσιαστικό κέρδος πρόκρισης.

Και για να κλείσουμε... γεωμετρικά. Ήταν απολαυστικό το... τετράγωνο των ακραίων του Ολυμπιακού στο ματς με τους Βαυαρούς. Ομάρ, Ποντένσε από δεξιά, Μασούρας, Τσιμίκας από αριστερά έκαναν ένα σχήμα απολύτως ευθυγραμμισμένο σε απόδοση. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ο ιδανικός τρόπος για να συνεργάζονται μπακ με εξτρέμ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν δεν ήταν αυτές οι καταραμένες οι γωνίες...