Κόβατς: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει!»

Ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου.

Κόβατς: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει!»

Ο Νίκο Κόβατς χαρακτήρισε «νίκη εργασίας» το 3-2 επί του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Πήρατε μία νίκη χωρίς να είστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα ο αντίπαλος έπαιξε καλά. Επεξεργάστηκε ο Ολυμπιακός την Μπάγερν για 90 λεπτά, είχε την υποστήριξη του κόσμου. Για ακόμη μία φορά ο αντίπαλος προηγήθηκε, αλλά ανατρέψαμε το αποτέλεσμα. Ήταν μία νίκη εργασίας. Φτάσαμε τους εννιά βαθμούς και κοιτάμε καλύτερα το μέλλον.

Τι ακριβώς εννοείτε «νίκη εργασίας»;

Έπρεπε να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουν τη νίκη και δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση...

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Μαρτίνεθ και Ερνάντες;

Ο Ερνάντες είχε πόνους στην ποδοκνημική, αλλά θα τον δούμε στις εξετάσεις. Ο Μαρτίνεθ είχε παραπονεθεί για μυικές ενοχλήσεις.

Μετατοπίσατε τον Μίλερ στον άξονα κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Για ποιο λόγο;

Τον πήγα εκεί γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πιο συμπαγής, εκεί όπου είναι η φυσική του θέση και επέλεξα να παίξουμε με τον Κουτίνιο στα άκρα.

Το ματς ήταν πιο δύσκολο απ’ ό,τι το είχατε σχεδιάσει; Περιμένατε έναν τόσο ισχυρό Ολυμπιακό;

Δεν θεωρώ ότι ήταν πιο δύσκολο το παιχνίδι απ’ ό,τι το περίμενα. Το είπα και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Μπορεί πολλοί να έλεγαν «ποιος Ολυμπιακός», αλλά τον είδαν και σήμερα μία ομάδα ποιοτική και τεχνική ομάδα. Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η εμφάνισή του.

Είχατε φανταστεί τέτοια εμφάνιση από τον Ολυμπιακό και επίσης θα θέλαμε και ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη.

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, είναι μία τέλεια ατμόσφαιρα. Ο κόσμος υποστήριζε την ομάδα του για 90 λεπτά και τους δίνω συγχαρητήρια. Ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα, θέλει να παίζει ποδόσφαιρο. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 3-4 αξιόλογοι Έλληνες και οι υπόλοιποι από άλλες Λίγκες και χώρες. Ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Σκοπεύετε να πάρετε την πρόκριση με το «6Χ6» και ποια είναι η εκτίμησή σας για τις υπόλοιπες ομάδες σε συνδυασμό με την σημερινή εικόνα του Ολυμπιακού;

Είμαι ευχαριστημένος με όλα όσα έχουμε κάνει, θα θέλαμε να πάρουμε έξι νίκες, αλλά είναι δύσκολο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειαζόμαστε έναν πόντο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλα είναι ανοικτά, αλλά σίγουρα η πρώτη θέση ανήκει στην ομάδα μας.

Με βάση το έμψυχο δυναμικό που διαθέτετε, εκτιμάτε ότι θα πάτε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης ή χρειάζεστε προσθήκες;

Πρόκειται για μία μεγάλη σεζόν, οπότε για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, χρειαζόμαστε και μία δόση τύχης. Είχαμε τον τραυματισμό του Σίλε, είχαμε και άλλους δύο τραυματισμούς σήμερα. Αν μείνουμε υγιείς τότε θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε.