Ολυμπιακός: Έχει στο… τσεπάκι το γκολ ο Ελ Αραμπί

Ο Μαροκινός επιθετικός ετοιμάζεται να παίξει βασικός. Όλοι οι οιωνοί που δείχνουν πως έχει το γκολ. Η εμπειρία του ασιατικού Champions League.

Ολυμπιακός: Έχει στο… τσεπάκι το γκολ ο Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα Champions League και μάλιστα αυτό θα γίνει κόντρα στην τεράστια Μπάγερν Μονάχου. Αυτό ήταν και το μεγάλο όνειρο του Μαροκινού επιθετικού, ο οποίος δεν είχε πάρει φανέλα βασικού στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής ο Ελ Αραμπί έχει παίξει δύο λεπτά στη φάση των ομίλων. Αγωνίστηκε για ένα λεπτό στο ματς με την Τότεναμ και γι’ άλλο ένα στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Βασικός είχε παίξει στο ματς με την Κράσνονταρ, στη Ρωσία και αυτό είχε γίνει από… σπόντα. Τότε ο Μαρτίνς είχε δηλώσει στην ενδεκάδα τον Γκερέρο, αλλά ο τραυματισμός του στο ζέσταμα άνοιξε την πόρτα στον Ελ Αραμπί. Έπαιξε βασικός σε εκείνο το παιχνίδι ο Μαροκινός και πέτυχε δύο γκολ κάνοντας την ανατροπή και οδηγώντας πανηγυρικά τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League.

Ο Ελ Αραμπί έχει εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις, αφού με τη φανέλα της Αλ Ντουχαΐλ έχει κάνει 25 συμμετοχές στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το τρομερό είναι πως σε 25 ματς ο Μαροκινός φορ σημείωσε 20 γκολ. Το ίδιο παραγωγικός είναι και με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού δεν έχει σκοράρει καμία φορά ως αλλαγή. Όπως παίζει βασικός είτε είναι Ελλάδα, είτε είναι Ευρώπη βρίσκει δίχτυα. Τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα έχει και δύο στα προκριματικά, όλα ως βασικός. Είναι επιθετικός που βρίσκεται μέσα στις φάσεις και «μυρίζεται» το γκολ.

Σε ένα ματς όπως το αποψινό που λογικά δεν θα παρουσιαστούν πάρα πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό και το κοκαλάκι της νυχτερίδας που έχει ο Ελ Αραμπί είναι απαραίτητο. Ο Γκερέρο από την άλλη έχει σκοράρει δύο φορές στην Ελλάδα και δύο στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα έχει βρει δίχτυα στο 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν και στο 4-0 επί της Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη. Στην Ελλάδα έχει σκοράρει στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό και το 5-0 επί του Βόλου όταν και μπήκε αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο. Κατά κύριο λόγο βλέπουμε ότι σκοράρει στο Καραϊσκάκη. Όλα δείχνουν όμως πως ο Μαρτίνς καταλήγει στην επιλογή του Ελ Αραμπί και με εντολή να πιέζει ψηλά τους αντιπάλους του.