Kαρεμπέ: «Να αποδείξει η Μπάγερν ότι είναι φαβορί - Πρώτιστος στόχος του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για το αποψινό (22/10, 22:00) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν.

Kαρεμπέ: «Να αποδείξει η Μπάγερν ότι είναι φαβορί - Πρώτιστος στόχος του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, έκανε δηλώσεις σε γερμανικά ΜΜΕ για τον αγώνα των ερυθρόλευκων κόντρα στην Μπάγερν, τους Γάλλους των Βαυαρών και τους στόχους των Πειραιωτών.


Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η τελευταία ήττα το Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα μας δίδαξε να μην χάνουμε τα παιχνίδια και να μην μας γλιστράνε από τα χέρια, ακόμα κι αν έπρεπε να παίξουμε με δέκα παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας του Μπενζιά. Από αυτή την πλευρά είμαστε χαρούμενοι που θα μπορούμε να το κάνουμε με την Μπάγερν απόψε. Πρέπει η Μπάγερν να αποδείξει ότι είναι το φαβορί και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε.

Αυτή η ομάδα είναι ήδη εντυπωσιακή. Οι γενιές των παικτών έρχονται και φεύγουν, αλλά η κυριαρχία της Μπάγερν παραμένει. Αυτό είναι αξιοσημείωτο. Επιπλέον, η Μπάγερν κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τη διαχείριση, την έρευνα και τη δουλειά στους νέους παίκτες και αποτελεί ένα σπουδαίο πρότυπο για εμάς. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε πρόθυμοι να είμαστε πολύ περισσότερο από ένα φιλικό σωματείο.

Έχω υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι παραμένουμε μόνο λίγο πίσω σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Η Μπάγερν έχει κατακτήσει το Champions League, ο Ερυθρός Αστέρας επίσης παρά το γεγονός ότι ήταν πριν χρόνια, ενώ η Τότεναμ έχει κατακτήσει το Κύπελλο UEFA δύο φορές. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να μαζέψουμε βαθμούς, αλλά και γιατί όχι να μην περάσουμε και στα νοκ-άουτ.

Ο στόχος μας παραμένει πρωτίστως η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ειδικά επειδή τον χάσαμε δύο φορές συνεχόμενες, μετά από μια σειρά επτά διαδοχικών τροπαίων που πήραμε. Το πλάνο μας ωστόσο περιλαμβάνει και τη συγκέντρωση αρκετών βαθμών στο Champions League, γεγονός που θα μας ευνοήσει και στην κατάταξη της UEFA. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί ή οι κόκκινες κάρτες, που μπορούν να κλονίσουν ολόκληρη την προσπάθεια.

Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου και θα ήθελα να μοιραστώ αυτήν την αισιοδοξία και με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Κάθε αθλητής, χρειάζεται πάντα κίνητρα και νέους στόχους. Αλλά η Μπάγερν από μόνη της σαν όνομα δίνει ένα έξτρα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή να δώσει το 100%.

Θα ήθελα να εκφράσω άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου επειδή ο Γιουπ Χάινκες μου έδωσε την ευκαιρία να κερδίσω το Champions League. Για πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές αυτό το όνειρο παρέμεινε ανεκπλήρωτο. Το έργο μας χαρακτηρίστηκε από αμοιβαίο σεβασμό και επαγγελματισμό και είχα τακτική επαφή μαζί με τον Χάινκες και μετά το τέλος της καριέρας μου. Ελπίζω ο Χάινκες να εγκαταλείψει το αγρόκτημά του για λίγο και να επιστρέψει στο γήπεδο για το δεύτερο σκέλος της καριέρας του.

Είναι μια τεράστια επιτυχία για την Μπάγερν να έχει τόσους πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές στην τάξη της. Οι παίκτες θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες στο Μόναχο για να βελτιωθούν και να παίξουν στην εθνική για διεθνείς τίτλους. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι το Μόναχο είναι ο κατάλληλος προορισμός που επιτρέπει σε αυτούς τους παίκτες να διαμορφώσουν μια νέα εποχή στην εθνική, αντίστοιχη του Παπέν, του Λιζαραζού και του Ριμπερί.