Σιόβας: Έτσι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με τη Μπάγερν

Ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε στο «ΦΩΣ» για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν.

Σιόβας: Έτσι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με τη Μπάγερν

Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν βασικός στο 0-3 του Φαλήρου και στο 0-4 του Μονάχου έχοντας στο πλευρό του στο κέντρο της άμυνας τον Μανουέλ Ντα Κόστα. Ο στόπερ της Λεγανές και της Εθνικής ομάδας μίλησε στο «ΦΩΣ» και γύρισε το χρόνο πίσω σε εκείνες τις αναμετρήσεις. Θυμάται το επιβλητικό γήπεδο της Μπάγερν και την πίεση που προκαλεί, ενώ τονίζει πως εκείνη η ομάδα δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Τότε ήταν πολύ δυνατή η Μπάγερν με Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν και Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Στο Καραϊσκάκη το πιστέψαμε το ματς. Είχε την ευκαιρία ο Σαλίνο να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε κάτι. Μετά δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ και χάσαμε», λέει ο Σιόβας, ενώ για την εμπειρία του Μονάχου τόνισε: «Στα πρώτα λεπτά στο Μόναχο περιμέναμε τη Μπάγερν. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τότε, δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Κι όμως σε 20 λεπτά είχε τελειώσει το παιχνίδι είχαμε δεχτεί τρία γκολ. Σε «πνίγει» αυτό το γήπεδο. Είναι ασφυκτική η πίεση από τον κόσμο και την ομάδα. Πρέπει να μπεις πολύ δυνατά και να περάσουν τα πρώτα λεπτά χωρίς να δεχτείς γκολ. Αν δεν τα καταφέρεις, τότε σε παίρνει η κατηφόρα. Σε παρασύρει η ομάδα και ο κόσμος και είναι πολύ δύσκολο».

Όσον αφορά στις αναμετρήσεις που έρχονται με τη Μπάγερν: «Είναι ξεχωριστή εμπειρία για τους παίκτες και πρέπει να την απολαύσουν. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν πρώτη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά. Πρέπει να μπουν προσεκτικά στο ματς και να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι που ξέρουν να κάνουν. Να τηρούν τις οδηγίες του προπονητή, κάτι που το κάνουν πολύ καλά φέτος κι έχουν δείξει πως η ομάδα έχει σημαντικές δυνατότητες. Να κλείσουν τους χώρους πίσω και να μη δεχτούν γκολ στα πρώτα λεπτά. Στα τελευταία παιχνίδια δέχεται πιο εύκολα γκολ ο Ολυμπιακός και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο ματς με τη Μπάγερν έτσι ώστε να μη συμβεί αυτό. Πιστεύω ότι έχει την ποιότητα να βγάλει φάσεις μπροστά και θα το κάνει».