Champions League: Η Ιταλία ζητάει από την UEFA να μην γίνει ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη!

Με επιστολή της στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί ο τελικός του Champions League στην Τουρκία.

Champions League: Η Ιταλία ζητάει από την UEFA να μην γίνει ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη!

Η εισβολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, ενώ φαίνεται να χαιρετίζεται και από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας.

Στρατιωτικός χαιρετισμός Τούρκων αθλητών: Μια φωτογραφία του 1931, χίλιες... απορίες (pic)

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διεθνείς έδειξαν την υποστήριξή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης Ερντογαν χαιρετώντας στρατιωτικά τόσο στον αγώνα με την Αλβανία όσο στον αγώνα με την Γαλλία στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2020.

Το βίντεο της ντροπής: Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά (vid)

Την ίδια στιγμή που η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωρίας της γειτονικής χώρας, η Ιταλία δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, έχει ήδη παρέμβει ζητώντας μέσω επιστολής του Ιταλού Υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα να μην πραγματοποιηθεί ο τελικός του Champions Leagie τον προσεχή Μάιο από την Κωνταντινούπολη.

«Ξέρουμε ότι το δράμα που λαμβάνει χώρα στη Συρία δεν θα τελειώσει με αυτήν την κίνηση, αλλά γνωρίζουμε όλοι τη σπουδαιότητα ενός εκ των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων παγκοσμίως. Ελπίζω ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα πάρει την πιο γενναία απόφαση και θα αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι ένα όργανο ειρήνης τονίζεται μεταξύ άλλων.

Πάντως, από την πλευρά της η UEFA μέσω του Μικέλε Ούβα με δηλώσεις του στο Radio Uno, ανέφερε πως: «Όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο», ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο τιμωρίας της τουρκικής εθνικής ομάδας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό, δήλωσε: «Το είδος των κυρώσεων εξαρτάται από τις αναφορές των διαιτητών και των παρατηρητών της UEFA, αλλά είναι σαφείς οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα».