Mίλα μου για... Μίλνερ!

Τη βραδιά των «οργίων» του Σαλάχ ο 32χρονος Άγγλος μέσος έκανε ρεκόρ ασίστ, σε μια σεζόν, στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Mίλα μου για... Μίλνερ!

«Υπό άλλας συνθήκας» το όνομα του θα φιγουράριζε με πηχυαίους τίτλους στα Αγγλικά ταμπλόϊντ κι όχι μόνο. Ας όψεται ο...Σαλάχ, που με μια ακόμη...φαραωνική εμφάνιση (θα τη ζήλευε κι η Λιζ Τέϊλορ ως κινηματογραφική «Κλεοπάτρα»!), έστρεψε τα φώτα πάνω του.

Εδώ που τα λέμε, λογικά. Δύο γκολ κι ισάριθμες ασίστ δεν ξανάχε κανείς σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ!
Αλλά μήπως έχει κανείς να επιδείξει 9 τελικές πάσες, σε μια σεζόν, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Γιατί, αυτό τον πρωτοφανή αριθμό ασίστ, έφτασε, χθες βράδυ, ο Τζέϊμς Μίλνερ! Αλλά το ρεκόρ του πέρασε στα... ψιλά εξαιτίας της καθηλωτικής παρουσίας του Αιγύπτιου που, κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενίσχυσε την υποψηφιότητα του, να γίνει ο πρώτος που θα σπάσει το δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο-Μέσι, στις κατακτήσεις της «Χρυσής Μπάλας», που διαρκεί, αισίως, μια 10ετία!

Αλλά επειδή μέχρι την απονομή του κορυφαίου διαπροσωπικού βραβείου, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, έχουμε ακόμη πολλά... ψωμιά, ας επικεντρωθούμε στα χειροπιαστά και την μεγάλη επίδοση του Άγγλου μέσου.

Ο οποίος στο 69ο λεπτό, με εκτέλεση κόρνερ, βρήκε το κεφάλι του Φιρμίνο κι εκείνος πέτυχε το 5ο γκολ της Λίβερπουλ στο ματς με τη Ρόμα και 10ο φετινό του. Ο Βραζιλιάνος έχει όσα τέρματα κι ο Σαλάχ όντες δεύτεροι σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ και μπροστάρηδες της κορυφαίας επίθεσης της διοργανώσης με 38 γκολ.

Πολυθεσίτης και “working class hero”!

Η Λίβερπουλ του Κλοπ, με άκρως επιθετικό και διασκεδαστικό ποδόσφαιρο, βοηθά στην ανάδειξη, θετικών, πρωταγωνιστών. Σ’ αυτή την συνωμοταξία συγκαταλέγεται, πλην του Αιγύπτιου και του Λατινοαμερικού κι ο 32χρονος, πολυθεσίτης που, είτε αγωνίζεται αριστερός ενδιάμεσος, όπως χθες, είτε αριστερός μπακ, δεν περιορίζεται στο να κρατά την θέση του, κάνοντας τα βασικά (ανάσχεση), αλλά υπενθυμίζει τις δημιουργικές ικανόητες του.

Έτσι έφτασε τις 9 ασίστ, ξεπερνώντας, τις, περσινές, 8, του Νεϊμάρ, αλλά και μαέστρους της πάσας, όπως οι Τσάβι, Ιμπραϊμοβιτς, Γκιγκς, Οζίλ, Ινιέστα, Ανρί και Σνάϊντερ.
Τόσες τελικές από ένα, παίκτη, σε μια αγωνιστική περίδο (από την σεζόν 2003-04 που καθιερώθηκε η καταγραφή της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας), δεν ξαναπαντήθηκαν!

Δεύτερος σ’ ασίστ, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. είναι ο συμπαίκτης του, Φιρμίνο, με 3 λιγότερες. Δείγμα του ομαδικού κι αλτρουιστικού ποδοσφαίρου, που διακονεί ο Κλοπ.

Στο οποίο ο Μίλνερ έχει κομβικό ρόλο. Ακρογωνιαίου λίθου.

Με αντοχή για... τρία ημίχρονα, αλλά και πείσμα απαράμιλλο, ο, γεννημένος στο Λιντς, παίκτης, που σταμάτησε προ διετίας από την Εθνική (έπειτα από 61 συμμετοχές), αποδεικνύει πόσο χρήσιμος για την ομάδα του κι επικίνδυνος για τους αντιπάλους είναι, με το πληθωρικό παιχνίδι του, τα «καλά πόδια» και την ικανότητα να «διαβάζει» το ματς. Στοιχεία που δικαιολογούν την ρήση Πελεγκρίνι ότι είναι ο πληρέστερος Άγγλος παίκτης,

Ο άοκνος εργάτης του Κλοπ, με προϋπηρεσία σε Λιντς, Σούιντον, Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι, μπορεί να μην είναι από το υλικό των σταρ, αλλά μοιάζει βγαλμένος από τους στίχους του «working class hero», που τραγούδησε το γνωστότερο μουσικό τέκνο του Λίβερπουλ, ο Τζον Λένον!
Και πάνω σε τέτοιους «ήρωες», της «εργατικής τάξης» του ποδοσφαίρου, στηρίζονται και προβάλλονται όμορφες ομαδικές προσπάθειες. Όπως η φετινή των «κόκκινων»...

Κορυφαίοι στις ασίστ από την σεζόν 2003-04
Σεζόν Παίκτης Aσίστ
2017-2018 Τζέϊμς Μίλνερ 9
2016-2017 Νεϊμάρ 8
2008-2009 Τσάβι 7
2012-2013 Zλάταν Ιμπραϊμοβιτς 7
2006-2007 Ράϊαν Γκιγκς 7
2010-2011 Mεσού Οζίλ 7
2010-2011 Αντρές Ινιέστα 6
2003-2004 Tιερί Ανρί 6
2016-2017 Oυσμάν Ντεμπελέ 6
2017-2018 Ρομπέρτο Φιρμίνο 6
2009-2010 Γουέσλι Σνάϊντερ 6