Champions League: Ο Ανιέλι υπέρ του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα

O Aντρέα Ανιέλι χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού για να προωθήσει το σχέδιό του για «άνοιγμα» του Champions League.

Champions League: Ο Ανιέλι υπέρ του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα

O Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λιγκών, ισχυρίζεται ότι μια νέα μορφή του Champions League θα ωφελήσει τις ομάδες που προέρχονται από τα μικρά πρωταθλήματα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο υποστήριξε: «Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνουμε, δεν θα είναι αλλαγές όταν μιλάμε για τη συμμετοχή της Ρεάλ, της Μπάγερν Μονάχου. Σχεδόν ξέρουμε τις 15 από τις 16 ομάδες που θα προκριθούν.

Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα στο οποίο μια ομάδα όπως η Λέστερ να μπορεί να προχωρήσει. Η ο Ερυθρός Αστέρας; Για σκεφτείτε. Μένει έξω από τον χάρτη του ποδοσφαίρου μόνο εξαιτίας της προέλευσής του. Είναι το τρέχον σύστημα δίκαιο για τον Ερυθρό Αστέρα;» αναρωτήθηκε ο Ανιέλι.

Και πρόσθεσε: Όλες αυτές οι ομάδες, ο Ολυμπιακός, η Ελσίνκι, η Σέλτικ δεν έχουν ένα μονοπάτι που να τους επιτρέπει να μεγαλώνουν. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε ένα κλειστό πρωτάθλημα...»