Άλλο Τσέλσι κι άλλο Ρεάλ Μαδρίτης για Κουρτουά και Αζάρ

Μπορεί Έντεν Αζάρ και Τιμπό Κουρτουά να εντυπωσίαζαν με τις εμφανίσεις τους στην Τσέλσι, ωστόσο, στην Ρεάλ Μαδρίτης αμφότεροι τα έχουν βρει... μπαστούνια!

Άλλο Τσέλσι κι άλλο Ρεάλ Μαδρίτης για Κουρτουά και Αζάρ

Με όνειρα και φιλοδοξίες για ακόμα περισσότερες επιτυχίες αποχώρησαν από την Τσέλσι οι Τιμπό Κουρτουά και Έντεν Αζάρ με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής αμφότεροι δυσκολεύονται να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους «πρόσωπο» και να δικαιώσουν τους «μερένχες» για τα εκατομμύρια που δαπάνησαν για να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Κουρτουά με τις εμφανίσεις του τόσο κάτω από την εστία τόσο της Ατλέτικο όσο και της Τσέλσι τα προηγούμενα χρόνια έφτασε να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η ομάδα της Μαδρίτης, από την πλευρά της, στην προσπάθειά της να βρει την καλύτερη λύση κάτω από την εστία της (σ. έπειτα και από το «ναυάγιο» με την υπόθεση Ντε Χέα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τον ενέταξε πέρσι το καλοκαίρι στο ρόστερ της και του έδωσε τη θέση του βασικού, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βέλγος έχει γίνει αποδέκτης έντονης κριτικής για τις εμφανίσεις του στον ισπανικό σύλλογο.

Ο 27χρονος τα προηγούμενα χρόνια έβλεπε τον κόσμο να τον επευφημεί για τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ωστόσο πλέον είδε και την… άλλη πλευρά του νομίσματος την περασμένη Τρίτη (01/10) στο ισόπαλο 2-2 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ για το Champions League. Τότε που έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς της «βασίλισσας» με γιουχαΐσματα σε κάθε του επαφή με τη μπάλα για την κακή του εμφάνιση και οδήγησε μάλιστα και τον προπονητή του, Ζινεντίν Ζιντάν, να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, η Ρεάλ βρέθηκε με 0-2 από την αντίπαλό της πριν καν συμπληρωθούν 40 λεπτά παιχνιδιού, ενώ το γεγονός ότι δέχτηκε τουλάχιστον δύο τέρματα για τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της!

«Δεν αμφιβάλλω για τον εαυτό μου, έχω πίστη σε εμένα»

Από την άλλη, ο Αζάρ ακόμα δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει με τις εμφανίσεις του. Τι κι αν την περσινή αγωνιστική περίοδο πέτυχε συνολικά 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «μπλε» της Τσέλσι και κέρδισε τα εύσημα για τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, εφέτος στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ και ο ίδιος τα έχει βρει… μπαστούνια και παραμένει ακόμα «άσφαιρος».

«Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι περιμένουν πολλά από μένα και εγώ προσωπικά μπορώ να τα πάω και καλύτερα. Θα υπάρξει κριτική κι εγώ κάνω κριτική στον εαυτό μου, δεν είναι όλα τέλεια αυτή τη στιγμή, αλλά τώρα είμαι στο 100% και ελπίζω να δώσω το μέγιστο στους επόμενους αγώνες. Δεν αμφιβάλλω για τον εαυτό μου, έχω πίστη σε εμένα», είπε ο Βέλγος, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο «7» στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία στο πρόσφατο παρελθόν φορούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια για την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών στην προσπάθειά της να επιστρέψει τη νέα σεζόν στις επιτυχίες. Το πότε θα καταφέρουν οι δύο Βέλγοι να πραγματοποιήσουν στους «μερένχες» εμφανίσεις ανάλογες με αυτές στην Τσέλσι είναι ένα μεγάλο ερώτημα στον σύλλογο, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα δεν ικανοποιεί με τα αποτελέσματά του την εφετινή σεζόν και προβληματίζει με την αγωνιστική του «εικόνα».

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως στο Champions League η Ρεάλ παραμένει ακόμα χωρίς νίκη έπειτα από δύο αγώνες στη φάση των ομίλων, ενώ στο πρωτάθλημα έχει ήδη υποπέσει σε τρεις ισοπαλίες στις πρώτες επτά αναμετρήσεις της.