Μανέ: «Καλύτερη η εφετινή Λίβερπουλ από την περσινή»

Ο Σαντιό Μανέ εξέφρασε την άποψή του πως η εφετινή ομάδα της Λίβερπουλ είναι καλύτερη σε σύγκριση με περσινή, που κατέκτησε το Champions League, ενώ για το επεισόδιο με τον Σαλάχ ξεκαθάρισε πως «ανήκει στο παρελθόν»

Μανέ: «Καλύτερη η εφετινή Λίβερπουλ από την περσινή»

Στους στόχους της Λίβερπουλ την εφετινή αγωνιστική περίοδο, όπως επίσης και στην σχέση του με τον συμπαίκτη του στην αγγλική ομάδα, Μοχάμεντ Σαλάχ, αναφέρθηκε ο Σαντιό Μανέ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα των «κόκκινων» με την Σάλτσμπουργκ στο «Άνφιλντ» για το Champions League.

Αρχικά, ο Σενεγαλέζος επιθετικός εξέφρασε την άποψή του πως η εφετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή, η οποία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League στον τελικό με την Τότεναμ.

«Θα πω ότι είμαστε καλύτεροι τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι. Αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά κάθε μέρα. Για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι χρονιά με τη χρονιά. Είμαστε περισσότερο ώριμοι από τη προηγούμενη χρονιά. Όποτε ναι, θα πως φέτος είμαστε καλύτεροι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το αν είναι σημαντικότερο εφέτος για την Λίβερπουλ η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή η υπεράσπιση του Champions League, απάντησε:

«Σίγουρα, θα πω και τα δύο, επειδή είναι εξίσου σημαντικά για μένα. Και τα δύο είναι ο στόχος μας. Είμαστε η Λίβερπουλ, είμαστε μια σπουδαία ομάδα, οπότε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα για να τα διεκδικήσουμε αμφότερα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και δεν βάζουμε τους εαυτούς μας υπό πίεση. Οπότε, θα πω και τα δύο και θα παλέψουμε το ίδιο και για τα δύο».

«Ήμουν λίγο θυμωμένος (σ.σ. με τον Σαλάχ), αλλά έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι πια»

Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Σαντιό Μανέ αγωνίστηκε με τα χρώματα της Σάλτσμπουργκ (2012-2014), προτού μετακομίσει στην Αγγλία αρχικά για λογαριασμό της Σαουθάμπτον (2014-16) και εν συνεχεία της Λίβερπουλ (2016). «Φυσικά και είναι ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα. Έπαιξα εκεί για 2,5 χρόνια και τώρα θα αγωνιστώ εναντίον τους. Θα είναι έτοιμοι για μένα, όμως και εγώ θα είμαι έτοιμος γι' αυτούς. Πάντα θα αγαπάω αυτή την ομάδα και την πόλη. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω και πάλι τους παλιούς μου συμπαίκτες. Όμως ταυτόχρονα, θέλω εξίσου πολύ να τους κερδίσω», είπε ο Μανέ.

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία, ο ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε και για το περιστατικό με τον συμπαίκτη του, Μοχάμεντ Σαλάχ, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος των «κόκκινων» με αντίπαλο την Μπέρνλι εκνευρίστηκε με τον Αιγύπτιο επιθετικό, επειδή ο τελευταίος τελείωσε μόνος του μία φάση και δεν του έδωσε τη μπάλα για να σκοράρει, παρότι ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

«Ουάου, αυτή κι αν είναι καλή ερώτηση. Διάφορα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ήμουν λίγο θυμωμένος μαζί του γιατί είναι ποδόσφαιρο και θες να σκοράρεις όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Βλέπεις τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει 8-0, 7-0, 6-0. Για την ομάδα θεωρώ πως είναι καλό να σκοράρει όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν με είδε. Ήμουν λίγο θυμωμένος αλλά έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι πια. Είναι όλα ξεχασμένα τώρα, αφού τα έχουμε αφήσει πίσω μας», απάντησε ο διεθνής άσος.

Θυμηθείτε το περιστατικό με τον Μανέ και τον Σαλάχ: