Τι κάνει ένα... τανκ έξω από το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Πότε τοποθετήθηκε έξω από το Μαρακανά ένα τανκ και ποιοι το έβαλαν εκεί. Οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει.

Τι κάνει ένα... τανκ έξω από το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν το βράδυ στις κερκίδες του θρυλικού Μαρακανά του Βελιγραδίου. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι από τη Δευτέρα στη σερβική πρωτεύουσα και ήδη έχουν λάβει χώρα πολλές όμορφες καταστάσεις.

Αρκετοί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού έκαναν και μία βόλτα από το Μαρακανά, επισκέφθηκαν την μπουτίκ του Ερυθρού Αστέρα για τα ψώνια τους και κάπου εκεί αντίκρισαν και ένα τανκ, το οποίο είναι φέρει πάνω του το σήμα του Ερυθρού Αστέρα.

Πως βρέθηκε εκεί το τανκ; Θυμίζουμε πως το είχαν τοποθετήσει οι οπαδοί των πρωταθλητών Σερβία πριν το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις για τα play offs του Champions League. Το τανκ που φέρει το σήμα του Ερυθρού Αστέρα έχει το όνομα «Βόρειος Στρατός» και σύμφωνα με κάποιες αναφορές δόθηκε στους οπαδούς από ιδιοκτήτη εταιρείας που εμπορεύεται παλιοσίδερα.

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί τότε ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβικ, ο οποίος είχε τονίσει πως είναι ακίνδυνο και δεν διαθέτει στοιχεία μάχης. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε πάρει επίσημα θέση.

Η συγκεκριμένη κίνηση των οπαδών του Αστέρα είχε προκαλέσει την οργή των Κροατών, καθώς τόνιζαν πως το συγκεκριμένο τανκ είχε επιχειρήσει στο Βούκοβαρ. Μάλιστα πρόθεση τους τότε ήταν να ζητήσουν την παρέμβαση της UEFA.