Γιατί το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα ονομάζεται «Ράικο Μίτιτς» (pic)

Tο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα ονομάζεται «Ράικο Μίτιτς». Γιατί βαφτίστηκε έτσι...

Γιατί το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα ονομάζεται «Ράικο Μίτιτς» (pic)

Τον Δεκέμβριο του 2014, η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα, μετά από εισήγηση των οπαδών και των βετεράνων του συλλόγου, αποφάσισε να δώσει στο στάδιο το όνομα του Ράικο Μίτιτς.

Ποιος ήταν ο Ράικο Μίτιτς προς τον οποίο έγινε αυτή η τιμή; Ο Μίτιτς (19 Νοεμβρίου 1922 - 29 Μαρτίου 2008) ήταν ποδοσφαιριστής, προπονητής, παράγοντας και δημοσιογράφος, που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τον Ερυθρό Αστέρα.

Εκτός από τη τιμή να ονομάσει το γήπεδο Ράικο Μίτιτς η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα έστησε ένα άγαλμά του έξω από το γήπεδο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στις 18 Νοεμβρίου 2017.

Ο Μίτιτς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του κλαμπ. Μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής συμμετείχε στο προπονητικό τιμ από το 1960 έως το 1966.

Το 1967 ανέλαβε εκλέκτορας της εθνικής ομάδας με την οποία το 1968 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από το 1983 έθεσε ενεργά τον εαυτό του ως εθελοντής στον Ερυθρό Αστέρα Ήταν μέλος της ηγεσίας της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα (δυο θητείες ως αντιπρόεδρος).

Ακόμη και ως ποδοσφαιριστής στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, δούλευε ως δημοσιογράφος στην καθημερινή εφημερίδα Sport. Αργότερα, για μια μακρά σειρά ετών μέχρι τη συνταξιοδότησή του, έγραψε για το εβδομαδιαίο αθλητικό περιοδικό Tempo.

O Ράικο Μίτιτς ως ποδοσφαιριστής...