Καμία... γιορτή στο «Μαρακανά»!

Εορταστικό το κλίμα στο Βελιγράδι, αλλά έχουν απόλυτο δίκιο οι Πέδρο Μαρτίνς και Βλάνταν Μιλόγεβιτς ότι με το που σφυρίξει ο Μπαστιέν την έναρξη του αγώνα Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός, οι φιλίες για 90 λεπτά θα πάνε για λίγο στην άκρη.

Καμία... γιορτή στο «Μαρακανά»!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - Βελιγράδι: Αλέξης Βιρβίλης

Υπάρχει ένα... δεδικασμένο στις αναμετρήσεις Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Ο αγώνας μπάσκετ των δύο ομάδων πριν από δύο χρόνια. Τότε οι δύο «ερυθρόλευκοι» είχαν αναμετρηθεί για την Ευρωλίγκα στο Βελιγράδι και πριν από το ματς είχε στηθεί μία γιορτή λόγω των «αδερφικών σχέσεων» μεταξύ τους. Αγκαλιασμένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Αστέρα τραγουδούσαν συνθήματα στα σέρβικα και στα ελληνικά, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που είχε κάνει όχι μόνο τον γύρο του κόσμου, αλλά και της Ευρώπης.

Πάνω – κάτω το ίδιο θα συμβεί και απόψε στο «Μαρακανά». Οι οπαδοί των δύο ομάδων θα πάνε αγκαλιασμένοι στο γήπεδο (σ.σ. στο σημείο συνάντησης στο ξενοδοχείο Moskva) θα βρίσκονται και Σέρβοι και θα δημιουργήσουν μία φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Μόνο που όπως μας μετέφεραν οι ρεπόρτερ του Ερυθρού Αστέρα, το πάρτι θα υπάρχει έως και τις... 21.59! Από τις 22.00, όταν αρχίσει δηλαδή το παιχνίδι, ο κόσμος του «Zvezda» θα φωνάζει για την ομάδα του, όπως είχε συμβεί τότε και στο μπάσκετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που είχε ξεκινήσει το παιχνίδι και έκανε την πρώτη του επίθεση ο Ολυμπιακός, είχαν ακουστεί σφυρίγματα! Επίσης, υπήρχαν σφυρίγματα και στο νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη σε εκείνο το 64-66 στις 22 Μαρτίου 2017!

Η γιορτή θα σταματήσει λοιπόν με το που γίνει η σέντρα του αγώνα. Μην περιμένετε δηλαδή να χειροκροτήσουν κιόλας οι Σέρβοι οπαδοί σε περίπτωση που σκοράρει ο Ολυμπιακός. Έχοντας ως βάση το δείγμα των όσων είχαν γίνει στο μπάσκετ, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και απόψε!

Έχουν απόλυτο δίκιο οι Πέδρο Μαρτίνς και Βλάνταν Μιλόγεβιτς που είπαν ότι «στο 90λεπτο δεν θα παίξει ρόλο καμία φιλία».