Τώρα για Ολυμπιακό μόνο Champions League!

Η προτεραιότητα στο πρωτάθλημα ισχύει, αλλά μπαίνει στην άκρη για τον Ολυμπιακό. Ο τελικός στο Βελιγράδι σημαίνει πολλά για τη σεζόν..

Τώρα για Ολυμπιακό μόνο Champions League!

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον μεγάλο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Το μυαλό του Ολυμπιακού γενικά είναι στην κατάκτηση του εγχώριου τίτλου, αλλά όταν υπάρχει αγώνας για το Champions League δεν μπορεί να σκέφτεται ούτε Σούπερ Λίγκα, ούτε επικράτηση κόντρα στους συνδιεκδικητές και την εξυγίανση, ούτε τίποτα σχετικό. Μόνον Ευρώπη!

Ο Βαλμπουενά και ο Σεμέδο δήλωσαν ότι η ομάδα θα παίξει για τη νίκη και αυτός είναι ο στόχος της στην αναμέτρηση της Τρίτης. Με σεβασμό στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα που θα είναι κατακόκκινη από τις εκδηλώσεις φιλίας ανάμεσα στους συλλόγους και τους οπαδούς τους. Με σεβασμό στη δυναμικότητα της σερβικής ομάδας που είναι πρώτη στο δικό της πρωτάθλημα και ΄χει ξεπεράσει την κρίση από τις σερί ήττες με Μπάγερν και Παρτιζάν. Με σεβασμό, επίσης, στις ικανότητες του ίδιου του Ολυμπιακού και στην ευκαιρία - με καλή απόδοση τύπου Τότεναμ και όχι με κακή όπως με ΠΑΟ - να κατακτηθεί ένα αποτέλεσμα που θα κάνει τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για την τρίτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στις νοκ άουτ αναμετρήσεις του Europa League που παραμένει ο ρεαλιστικός στόχος.

Ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς, οι παίκτες ξέρουν καλά ότι και με ισοπαλία στο «Μαρακανά» θα υπάρχει πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι των Σέρβων, καθώς εάν επικρατήσει η λογική στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου μέχρι τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, τότε ο Ολυμπιακός θα προκρίνεται ακόμη και με ισοπαλία στο εντός έδρας ματς του Δεκέμβρη. Εάν χάσει θα θέλει λογικά μόνο νίκη.

Ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς και οι παίκτες θα παίξουν όπως σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Και στη συνέχεια της διοργάνωσης θα κοιτάξουν να ξεπεράσουν τη λογική, να κάνουν κι άλλες υπερβάσεις όπως στο ματς της πρεμιέρας και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Αλλά προέχει ο ρεαλιστικός στόχος και είναι ευνόητο ότι η ελληνική ομάδα πάει για δύο αποτελέσματα το βράδυ της Τρίτης σε μία έδρα που ουδέποτε στο παρελθόν έχει πάρει έστω ισοπαλία άλλη ελληνική ομάδα. Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει ακόμη μία παράδοση...