Πώς θα τον κρατήσεις του χρόνου;

Ο Ρούμπεν Σεμέδο άφησε τα διαπιστευτήριά του και απέναντι στην Τότεναμ. Έχουν αρχίσει οι μετοχές του να εκτοξεύονται για τα καλά και ήδη ακούγονται οι πρώτες ατάκες από το εξωτερικό ότι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι πολύ ζωηρό για τον Πορτογάλο και τον Ολυμπιακό, εφόσον συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Πώς θα τον κρατήσεις του χρόνου;

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση, κατάφερε να τον φέρει στη χώρα μας, η Μπενφίκα και η Πόρτο ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν (σ.σ. υπήρχε η απαγορευτική ρήτρα της Σπόρτινγκ) και ο Πορτογάλος στόπερ έχει σχεδόν κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν οι «ερυθρόλευκοι» για να τον αποκτήσουν από τη Βιγιαρεάλ.


Ο «βράχος» της ερυθρόλευκης άμυνας είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του στα προκριματικά του Champions League απέναντι σε Βικτόρια Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ. Από εκείνα τα ματς είχε αρχίσει να δείχνει για ποιο λόγο, αν δεν είχε τις δικαστικές περιπέτειες στην Ισπανία, θα ερχόταν μόνο για διακοπές στην Ελλάδα και όχι για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο ιππότης Σεμέδο στον πάγκο της Τότεναμ (vid)


Υπέστη τον τραυματισμό με την Κράσνονταρ. Έκανε «καθαρισμό» στον μηνίσκο και σε χρόνο – ρεκόρ όχι μόνο επέστρεψε, αλλά έπαιξε και απέναντι στον Χάρι Κέιν τον 150 εκατομμυρίων ευρώ! Τόσο κοστολογείται ο Άγγλος στράικερ της Τότεναμ. Ο Σεμέδο κέρδισε όλες τις «μονομαχίες» και όποτε ο Κέιν βρισκόταν στο πεδίο δράσης, έβρισκε τον μπελά του.


Ο Σεμέδο λοιπόν τα πήγε περίφημα σε ένα πολύ υψηλού επιπέδου τεστ. Η Τότεναμ δεν έχει καμία σχέση με την Κράσνονταρ, την Πλζεν ή την Μπασάκσεχιρ. Μιλάμε για μία ομάδα με χρηματιστηριακή αξία το ρόστερ της στο… 1 δις


Ο Πορτογάλος στόπερ έκανε εντύπωση ακόμα και στους Άγγλους. Όχι όμως μόνο σε αυτούς. Στα επίσημα υπήρχαν «κατάσκοποι» από ιταλικές, γερμανικές και γαλλικές ομάδες. Είναι απολύτως φυσιολογικό να εκφράζουν πλέον σοβαρές απορίες. «Πώς θα τον κρατήσει του χρόνου ο Ολυμπιακός;», είναι οι πρώτες ατάκες που ακούγονται από κύκλους μάνατζερ στο εξωτερικό.


Και είναι μία απορία εύλογη, είναι ένα απολύτως φυσιολογικό ερώτημα! Ο Σεμέδο με το «καλημέρα» έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στα υπόλοιπα ματς του ομίλου, φανταστείτε να κάνει ματσάρα και απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.


Δεν έχουν άδικο στο εξωτερικό που πιστεύουν ότι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι αρκετά «ζωηρό», ότι θα έχει μπόλικο άρωμα… Σεμέδο και ότι θα πρωταγωνιστήσει σε πολλά μεταγραφικά σενάρια. Κι εδώ θα έχουμε να κάνουμε με σενάρια και φήμες, αλλά για πραγματικές προτάσεις, για προσφορές πολλών εκατομμυρίων.


Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και στην Τότεναμ «γυάλισε» ο Σεμέδο και σίγουρα θα τον παρακολουθεί εώς το τέλος της σεζόν, ασχέτως αν δεν το παραδέχονται οι Λονδρέζοι.


Για τον Ολυμπιακό είναι ευτυχία να έχει έναν τέτοιο στόπερ στο ρόστερ του. Δυστυχώς όμως έχουν απόλυτο δίκιο στο εξωτερικό που προβλέπουν ότι το καλοκαίρι του 2020 θα έχει την τιμητική του ο πρώην στόπερ τη Βιγιαρεάλ και της Σπόρτινγκ. Είναι πολύ νωρίς να τα συζητάμε όλα αυτά, αλλά δεν παύει να είναι και μία πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τους νόμους της αγοράς.


Οπότε, ας τον χαρούμε όσο θα τον βλέπουμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, γιατί – κακά τα ψέματα – θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρει ο σύλλογος και τον κρατήσει και για τη σεζόν 2020-21. Είναι τέτοια η κλάση του που αν δεν είχε τις δικαστικές περιπέτειες, το πιθανότερο ήταν να μην φορούσε ούτε τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, αλλά θα βρισκόταν ήδη σε τοπ ευρωπαϊκή ομάδα. Ανόητοι είναι σε Πόρτο και Μπενφίκα που τραβάνε τα μαλλιά τους;