Ρίο Φέρντιναντ σε Κέιν: «Φύγε από την Τότεναμ!»

Ο παλαίμαχος Άγγλος κεντρικός αμυντικός, Ρίο Φέρντιναντ, συμβούλεψε τον Χάρι Κέιν να αποχωρήσει από την Τότεναμ και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του

Ρίο Φέρντιναντ σε Κέιν: «Φύγε από την Τότεναμ!»

Την άποψή του ότι ο Χάρι Κέιν θα πρέπει να αναζητήσει σύντομα νέα ποδοσφαιρική «στέγη» και να αποχωρήσει από την Τότεναμ, εξέφρασε ο παλαίμαχος Άγγλος κεντρικός αμυντικός Ρίο Φέρντιναντ.

Ο 40χρονος άλλοτε στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενήθηκε στο «BT Sports» και στην ανάλυσή του για το παιχνίδι των λονδρέζων με τον Ολυμπιακό στο Champions League, στάθηκε και στον Χάρι Κέιν και τον συμβούλεψε να φύγει από τα «σπιρούνια».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Εάν βάλεις τον εαυτό σου στα παπούτσια του Κέιν, τότε θα πεις "φεύγω", αυτό θα πεις. Αφιέρωσα το περισσότερο της καριέρας μου σε αυτή την ομάδα και αυτοί δεν έχουν κερδίσει τίποτα», είπε αρχικά ο Φέρντιναντ.

Στην συνέχεια πρόσθεσε κλείνοντας: «Ναι, φτάνεις κοντά και μπορεί να φτάσεις ακόμη πιο κοντά. Λίγες φορές έφτασαν κοντά στο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ή το Champions League. Δεν ήταν αρκετό…».

Ο 26χρονος Κέιν, που παράλληλα είναι και αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Τότεναμ από το 2009 και στο διάστημα της καριέρας του στον σύλλογο του Λονδίνου έχει πετύχει 168 γκολ σε 258 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Την περίοδο 2014-15 έφτασε ως τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας αλλά η Τότεναμ ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ», ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο τα «σπιρούνια» ήταν φιναλίστ του Champions League στην ήττα από την Λίβερπουλ στη Μαδρίτη.