Από πού κι ως πού φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι;

Η συντριπτική πλειονότητα των στοιχηματικών εταιριών δίνει τη Σίτι φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, όμως η έκπληξη θα είναι να το «σηκώσει» όντως στο τέλος η ομάδα του Μάντσεστερ. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Από πού κι ως πού φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι;

Ρίχνοντας μια ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για τις πιθανότητες των 32 ομάδων που μετέχουν στους ομίλους του Champions League να κατακτήσουν το φετινό τρόπαιο, βλέπει κανείς ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί. Και μάλιστα μακράν της δεύτερης, που -τουλάχιστον επί του παρόντος- είναι η Μπαρτσελόνα.

Champions League: Οι αποδόσεις των μπουκ για την κατάκτηση του τροπαίου!

Η συγκεκριμένη εκτίμηση των μπουκ μάς προκαλεί ειλικρινείς απορίες κι ερωτηματικά, ως προς τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι στοιχηματικές χρίζουν μια ομάδα φαβορί ή αουτσάιντερ. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι εδώ και μερικά χρόνια έχει πάντοτε αστρονομικό μπάτζετ και ποιοτικότατο ρόστερ, ωστόσο η κυριαρχία της -επίσης πάντοτε- εξαντλείται εντός των ορίων του Νησιού.

Κι ακόμα κι εκεί η κυριαρχία της μόνο αναμφισβήτητη δεν είναι, καθώς τα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει από τη σεζόν 2011-2012 κι έπειτα ήρθαν στην ισοβαθμία με τη Γιουνάιτεντ (2011-2012) και στο +2 και +1 από τη Λίβερπουλ (2013-2014 και 2018-2019 αντίστοιχα).

Είπαμε, όμως: Ποιοτικό ρόστερ έχει. Αυτό που δεν είπαμε είναι τι ΔΕΝ έχει. Το κυριότερο που δεν έχει η Σίτι είναι... κούπα του Champions League, καθώς δεν έχει σηκώσει ποτέ στην ιστορία της το βαρύτιμο... κατσαρολικό.

Κι ακόμα κι αν τα τελευταία χρόνια μεταμορφώθηκε από μικρομεσαία αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκό μεγαθήριο (χάρη στα αραβικά πετροδόλαρα στα τέλη της δεκαετίας του 2000), εξακολουθεί να έχει σημαντικό έλλειμμα σε αυτό που λέμε «ειδικό βάρος» στη φανέλα της.

Πέρα από όλα αυτά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα -παρότι βρίσκεται σταθερά στους ομίλους του Champions League από το 2012 κι έπειτα- δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμη ότι μπορεί να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Διότι όσα χρήματα κι αν έχει ξοδέψει η διοίκησή της, η Σίτι δεν φτάνει καν κοντά στην... πηγή, για να έχει λογική η θέση των μπουκ ως προς τις φετινές της πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο.

Η καλύτερή της πορεία μέχρι στιγμής στον κορυφαίο τη τάξει διασυλλογικό θεσμό ήταν η πορεία της σεζόν 2015-2016 μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με μία ισοπαλία και μία ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με εξαίρεση αυτή τη σεζόν, ο Αγκουέρο και η παρέα του δεν έχουν φτάσει ΠΟΤΕ πιο μακριά από τα προημιτελικά, κάτι που συνέβη και την περασμένη σεζόν με το κάζο που υπέστη από την ψυχωμένη Τότεναμ.

Από που κι ως που, λοιπόν, αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι; Φυσικά, μάντεις δεν είμαστε. Το αγγλικό κλαμπ μπορεί κάλλιστα (γιατί την ποιότητα την έχει, είπαμε τι ΔΕΝ έχει) και να φτάσει στην πηγή φέτος και να πιει και νερό. Όμως αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για -έστω όχι τεράστια- έκπληξη...