Ματς που γράφεις ιστορία!

Ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε με τον Βόλο ΝΠΣ και πλέον στρέφει την προσοχή του στην Τότεναμ, σε ένα ματς που αν παίξει έξυπνα μπορεί να αναγκάσει όλη την Ευρώπη να συζητάει για τα... παιδιά του Πειραιά.

Ματς που γράφεις ιστορία!

Ο Ολυμπιακός το έχει ξανακάνει! 1-0 την Βαλένθια τη σεζόν 2000-01. 1-0 τη Μονακό τη σεζόν 2004-05. 6-2 την Λεβερκούζεν το 2002-03. 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2014-15. Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ματς που σας αναφέρουμε με το παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ που ακολουθεί;


Επρόκειτο για παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» με αντιπάλους τις φιναλίστ του Champions League την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Όπως συμβαίνει τώρα και με τους «πετεινούς»!


Προφανώς και η προϊστορία δεν «φωτογραφίζει» τι πρόκειται να ζήσουμε το βράδυ της Τετάρτης (18/9), αλλά οι αριθμολάγνοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι για την πρεμιέρα με την Τότεναμ.


Βέβαια, όλα αυτά αν τα μεταφέρουμε στον Πέδρο Μαρτίνς, το πιθανότερο είναι να πει «επόμενη ερώτηση». Σε ανάλογες στιγμές ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πει ότι δεν παίζει ποδόσφαιρο η ιστορία. Έχει δίκιο 100%.


Αντιθέτως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι παιχνίδια σαν αυτό με την Τότεναμ είναι ματς που ο Ολυμπιακός μπορεί να γράψει ιστορία, που σε περίπτωση που κερδίσει τότε όλη η Ευρώπη θα συζητάει για τον θρίαμβό του.


Άλλωστε, για θρίαμβο θα μιλάμε αν οι Λονδρέζοι φύγουν με σκυμμένο κεφάλι από τον Πειραιά. Πρόκειται για μία πολυμηχανή που φέρει τη σφραγίδα του Ποτσετίνο, για μία ομάδα που την τελευταία τριετία όταν επέστρεψε από το Champions League, σε σύνολο 13 αγώνων έχει μόλις 3 αναίμακτες ήττες και έχει πάρει αποτελέσματα σε γήπεδα όπως το Καμπ Νου, το Μπερναμπέου, το Βεστφάλεν Στάντιον.


Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να ανοίξει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (18/9). Γνωρίζει ότι θα πρέπει να ενεργήσουν έξυπνα οι παίκτες του και στις λιγοστές ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν, να τις αξιοποιήσουν. Οι Άγγλοι δεν είναι μόνο... play station από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Είναι πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι στο ανασταλτικό τους παιχνίδι.


Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι από το ρεπορτάζ της Τότεναμ προκύπτει ότι ο Ποτσετίνο θα κατεβάσει στο Φάληρο μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, γιατί στο μυαλό του είναι και το εκτός έδρας ματς με την Λέστερ για την Premier League. Μην απορείτε: Όλες οι αγγλικές ομάδες ρίχνουν λίγο περισσότερο βάρος στην Premier League όταν θεωρούν ότι κουτσά – στραβά δεν θα χάσουν από ομάδες του γ’ ή του δ’ γκρουπ δυναμικότητας.


Αν πάμε πιο παλιά, θα θυμηθούμε ακόμα και τον Αρσέν Βενγκέρ που όταν έπαιζε η Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό τη 2η αγωνιστική στο Λονδίνο, παραμονή του αγώνα μιλούσε περισσότερο για το παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος που ακολουθούσε παρά για τους Πειραιώτες! Το έχουν αυτό το... ύφος οι Άγγλοι.


Ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι της Τετάρτης (18/9) μόνο να κερδίσει έχει. Ακόμα και σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί, μόνο κέρδη θα έχει. Αρκεί να παρουσιαστεί ως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ο ρεαλιστικός στόχος είναι να βάλει από κάτω του τον Ερυθρό Αστέρα. Αν έρθει όμως μία νίκη με την Τότεναμ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα για τη συνέχεια του ομίλου! Ξεκάθαρα πράγματα... Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες θα αυξηθούν.


Στον Ρέντη πάντως η μπάλα είναι χαμηλά. Στο Λονδίνο υπάρχει μία δόση υπεροψίας. Για να δούμε... Οι «απαντήσεις» θα δοθούν το βράδυ της Τετάρτης (18/9).