Η UEFA έθεσε όριο στην ανώτατη τιμή εισιτηρίου σε Champions League και Europa League

Όριο στις τιμές εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στους αγώνες του Champions League και του Europa League έβαλε η UEFA

Η UEFA έθεσε όριο στην ανώτατη τιμή εισιτηρίου σε Champions League και Europa League

Oι τιμές των εισιτηρίων του Champions League και του Europa League είχαν ξεφύγει προκαλώντας διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων οπαδών για υπερβολικές χρεώσεις από τις γηπεδούχες ομάδες.

H UEFA αποφάσισε την επιβολή ορίου 70 ευρώ ανά εισιτήριο αγώνα Champions League και 45 ευρώ για τους αγώνες του Europa League για τους εκάστοτε φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Παράλληλα ισχύει ο κανονισμός της ίδιας τιμής εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς με τους γηπεδούχους

Η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή, δηλαδή από την πρώτη αγωνιστική των δυο διοργανώσεων.

«Οι φίλαθλοι είναι η πνοή του αθλήματος και όσοι ακολουθούν την ομάδα τους εκτός έδρας πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εισιτήρια με λογικές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν. «Θέτοντας όριο στις τιμές των εισιτηρίων διασφαλίζουμε ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί μπορούν να πηγαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες», πρόσθεσε ο Σλοβένος παράγοντας.

Οι αγγλικές και γερμανικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για τις υψηλές χρεώσεις των ισπανικών ομάδων στους φιλοξενούμενους οπαδούς, όπως τα 100 ευρώ που χρέωσε πέρσι η Μπαρτσελόνα τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ.