Ολυμπιακός: Το ρίσκο με το «κόψιμο» του Σουντανί από τη λίστα της UEFA

Οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την ευρωπαϊκή λίστα δείχνουν κάποια πράγματα σχετικά με τις βασικές επιθυμίες του στον όμιλο. Η έκπληξη είναι η προτίμηση του Λοβέρα αντί του Σουντανί, πάνω που ο Αλγερινός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό.

Ολυμπιακός: Το ρίσκο με το «κόψιμο» του Σουντανί από τη λίστα της UEFA

Είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού γνωρίζει καλύτερα απ' όλους μας. Και με όσα έχει πετύχει στα φετινά προκριματικά, δικαιούται να κάνει τις επιλογές που εκείνος νομίζει ότι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα την ομάδα στην προσπάθειά της για τη διάκριση στον δύσκολο όμιλο του Champions League.

Επίσημο: Η λίστα του Ολυμπιακού για το Champions League - Ποιοι έμειναν εκτός

Το γεγονός ότι επέλεξε το νεοαποκτηθέντα Γκασπάρ αντί του Κούτρη που είναι από πέρυσι δίπλα του, αποτελεί μία τέτοια επιλογή. Η προσθήκη του Μπενζιά αντί του Μπρούνο έχει σίγουρα να κάνει τόσο με την ελπίδα που υπάρχει ότι ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός θα ανταποκριθεί άμεσα στις φιλοδοξίες που υπάρχουν με την απόκτησή του. Και θα μπορέσει να μπει σε ρυθμό άμεσα, από τη στιγμή που δεν έκανε φέτος κανονική προετοιμασία με την Λιλ και έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τον περασμένο Φλεβάρη. Είναι κι αυτό ένα ρίσκο, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο έχει να κάνει με την απόφαση του προπονητή να αφήσει εκτός τον Χιλάλ Σουντανί και να συμπεριλάβει τον Μάξι Λοβέρα στους 21 εκλεκτούς για τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαρτίνς εμπιστεύεται απολύτως το ταλέντο και την αγωνιστική ετοιμότητα του Αργεντινού που έχει ξεκινήσει φουλ τη σεζόν με τις συμμετοχές του στη Ροζάριο Σεντράλ, η οποία ακόμη προσπαθεί να «συνέλθει» από την αναταραχή που προκάλεσε στους κόλπους της η πώληση ίσως του καλύτερου παίκτη της. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας αφορά. Ο Λοβέρα είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό κυρίως, όπως και στα άκρα συγκλίνοντας προς τον άξονα. Δεν έχει δηλαδή ακριβώς τα χαρακτηριστικά του Σουντανί που παίξει και εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός και σέντερ φορ, όπως χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο τον Μαρτίνς στη ρεβάνς με την Κράσνονταρ. Και είναι ένας παίκτης που έχει έφεση στο γκολ και έχει αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό απαλλαγμένος από τον περσινό τραυματισμό του.

Ο Πορτογάλος θεωρεί πιθανότατα και σίγουρα θα ερωτηθεί σε κάποια από τις προσεχείς συνεντεύξεις Τύπου, ότι είναι καλυμμένος για τους ομίλους με δύο κλασικού φορ. Τον Γκερέρο και τον Ελ Αραμπί. Κι ότι, εάν χρειαστεί, θα μπορέσει να κάνει κάποιο τρικ είτε με τον Μπενζιά είτε με κάποιον από τους εξτρέμ για την κορυφή της επίθεσης. Άλλωστε γενικά μοιάζει να μην έχει τέτοιο «ζόρι» για την κορυφή της επίθεσης, από τη στιγμή που δόθηκαν δανεικοί όλοι οι υπόλοιποι στράικερ που υπήρχαν στην ομάδα το φετινό καλοκαίρι: ο Σολδάνο, ο Ντουρμισάι, ο Κάιπερς, ο Μάνος...

Ίσως επίσης κρίνει ότι χρειάζεται σε αυτά τα ματς που θα δώσει η ομάδα στον όμιλο, με αντίπαλους όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ, θα χρειαστεί περισσότερους παίκτες του στιλ Μπενζιά και Λοβέρα σε αυτές τις αναμετρήσεις στις οποίες το πιθανότερο - έως βέβαιο - είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας. Η πορεία θα δείξει εάν η λίστα του Μαρτίνς δικαιωθεί απολύτως ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως ο Πορτογάλος είναι «καβάλα στο άλογο». Και, όπως είπαμε και στην αρχή, γνωρίζει καλύτερα από την καθένα τι ακριβώς χρειάζεται η δική του ομάδα...