Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους ομίλους του Champions League και το έκανε με τρόπο εμφατικό. 

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός!

Επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του blog που διαβάζετε, αφού ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Τρίτης ανήκει ξανά στο γκρουπ των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή του στο Champions League.

Κατάταξη UEFA: Στις πλάτες του Ολυμπιακού η Ελλάδα!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε την Κράσνονταρ και στη Ρωσία και την Πέμπτη 29/8 θα φορέσει το κοστούμι του και θα παρευρεθεί στην κλήρωση των ομίλων της πιο σπουδαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, μαζί με το Μουντιάλ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε σε αυτό το κατόρθωμα με τρόπο εντυπωσιακό. Αήττητη σε έξι προκριματικά παιχνίδια, με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Με 13 γκολ υπέρ και ένα κατά. Αποκλείοντας αντιπάλους όπως η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ με μπάτζετ πολύ μεγαλύτερα από το δικό του.

Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα προκριματικά απέδειξε ότι είναι ομάδα ψημένη, που έχει τις γνώσεις και τις δυνάμεις να ξεπερνάει τα εμπόδια και να ανταπεξέρχεται ιδανικά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου. Διαθέτει έναν προπονητή παθιασμένο με το ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές που διψούν για διάκριση και μια διοίκηση που κάνει ότι καλύτερο για να τους δώσει τα εφόδια να πετύχουν.

Τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League!

Η βραδιά στο Κράσνοντααρ ήταν επίσης μια απόδειξη ότι η ομάδα του Πειραιά έχει ωριμάσει εδώ και χρόνια και εκτός συνόρων και βρίσκει λύσεις όταν δέχεται πίεση. Η ισοφάριση του Ελ Αραμπί ένα λεπτό μετά το γκολ των Ρώσων ήταν ότι καλύτερο για δύο λόγους. Πρώτον έδωσε «φτερά» στα πόδια των συμπαικτών του και δεύτερον «έκοψε» τα πόδια των Ρώσων.

Οι Πειραιώτες χάρισαν στους οπαδούς τους ένα μαγευτικό καλοκαίρι. Δυόμιση μήνες που άλλες εποχές θα βρίσκονταν σε κάποιο μπιτς μπαρ ή στην παραλία, εκείνοι έκαναν τάιμ άουτ από τα νησιά και βρίσκονταν στο «Καραϊσκάκη». Ανταμείφθηκαν για αυτό αφού και τις τρεις βραδιές είδαν τους παίκτες μετά τους αγώνες να στήνονται μπροστά από τις θύρες και να τραγουδούν αγκαλιασμένοι μαζί τους συνθήματα. Στήνονταν στα καφενεία και τις καφετέριες και παρακολουθούσαν μια ομάδα να παίζει εκτός έδρας και να μη λυγίζει σε κανένα γήπεδο. Και μάλιστα σε ομάδες από χώρες με παράδοση στο ποδόσφαιρο όπως η Τσεχία και η Ρωσία, αλλά και στη φανατισμένη Τουρκία που τελικά είδε κι αυτή τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τη δουλειά τους και να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Τα highlights της επικής «ερυθρόλευκης» νίκης-πρόκρισης στη Ρωσία

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού φώναζαν κάθε Κυριακή το σύνθημα «Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός», αφού οι Πειραιώτες απαγορευόταν να κερδίζουν. Πλέον, ήρθε η ώρα να το φωνάζουν οι Ολυμπιακοί κάθε Τρίτη και Τετάρτη στη σωστή του διάσταση. Ο λόγος στο παρακάτω βίντεο:

ΥΓ. Το μεγαλύτερο κέρδος για τη φετινή ομάδα ήταν αυτά τα προκριματικά. Έδωσαν στους ποδοσφαιριστές μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Μα περισσότερο τους ένωσε ακόμα περισσότερο και έκανε τους νέους ποδοσφαιριστές να δεθούν αμέσως με την ομάδα. Δείτε στα βίντεο των πανηγυρισμών πως τραγουδάνε ο Βαλμπουενά και ο Σεμέδο. Τι παιχταράδες, Θεέ μου. Και τι ομάδα. Μια γροθιά!